VV Utrecht wil eerste grote prijs pakken

De speelsters van VV Utrecht, na het bereiken van de bekerfinale
De speelsters van VV Utrecht, na het bereiken van de bekerfinale © RTV Utrecht
Utrecht - De volleybalsters van VV Utrecht kunnen vrijdagavond de eerste grote prijs uit de clubgeschiedenis pakken. De koploper van de eredivisie speelt dan om de Super Cup tegen regerend landskampioen Sliedrecht Sport. Die ploeg bezorgde VV Utrecht afgelopen weekend de eerste nederlaag na een reeks van tien zeges.
VV Utrecht mag de Super Cupfinale spelen omdat het vorig seizoen de bekerfinale verloor van de ploeg die ook landskampioen werd. De tegenstander van vrijdag is de enige ploeg waarvan de ploeg coach Ali Moghadassian dit seizoen verloor. Dat gebeurde in de openingswedstrijd van de competitie, en dus opnieuw afgelopen zaterdag. "Deze wedstrijd kwam op het goede moment, we hebben veel geleerd", zegt Moghadassian. "En het was in ons voordeel dat we uit speelden. Nu kennen we de omstandigheden in de sporthal."
In die sporthal vindt ook de wedstrijd van vrijdagavond plaats. "We analyseren iedere tegenstander gedetailleerd. En hebben dat met de gegevens van afgelopen zaterdag opnieuw gedaan. Vervolgens maken we ons strijdplan. Details en de vorm van de dag zullen doorslaggevend zijn", aldus de Utrecht-coach.

Lekkere flow

Aanvoerder Ilse Janssen heeft heel veel zin in de wedstrijd. "Uiteraard hebben we hierbij de fantastische bekerfinale nog in ons geheugen. Als we met onze vele supporters net zo’n sfeer weten te creëren als bij die wedstrijd, komt het helemaal goed. We zitten in een lekkere flow en beschikken over een brede en fitte selectie". Maar Janssen weet ook dat het niet makkelijk zal worden in Sliedrecht. "Er zal genoeg spanning en adrenaline in de hal hangen. Genieten en plezier maken is onze kracht, dus dat gaan we zeker inzetten. Zo hopen we onze eerste prijs te mogen bemachtigen!"
Ali Moghadassian ziet zeker mogelijkheden voor zijn ploeg. "Sliedrecht heeft een goede maar duidelijk jongere ploeg dan afgelopen jaren. Ze zullen ook zeker de spanning van deze finale voelen. Ik verwacht een wedstrijd waarbij beide teams alles eruit halen wat erin zit. We zijn aan elkaar gewaagd." De coach hoopt, net als zijn aanvoerder, dat veel fans de reis naar Sliedrecht zullen maken. "Hun steun kunnen we goed gebruiken. Want we gaan uiteraard voor de winst en willen de Super Cup naar Utrecht brengen."