EK zaalhockey: De Geus, Brands en Imhof scoren voor winnende hockeysters, Sweering trefzeker bij zege mannen

SCHC-keepster Alexandra Heerbaart hield tot dusver de nul
SCHC-keepster Alexandra Heerbaart hield tot dusver de nul © Orange Pictures
Utrecht, Bilthoven - De Nederlandse zaalhockeysters zijn het EK zaalhockey begonnen met zeges op Oostenrijk en Tsjechië. SCHC-speelster Anna de Geus en Kampong-speelsters Pam Imhof en Mabel Brands wisten te scoren. De mannen
De mannen zijn het EK in Hamburg eveneens begonnen met een overwinning. Tsjechië werd met 8-2 verslagen. SCHC-speler Max Sweering zorgde voor de 4-1. Ook Kampong-speler Bram van Battum behoort tot de selectie van Oranje.
De Nederlandse hockeyers spelen in de groepsfase verder nog tegen Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk. De nummers 1 en 2 van de poulefase spelen de finale om de Europese titel.

Zeges vrouwen

In Duitsland begon Nederland het EK met een 7-0 zege op Oostenrijk. Brands maakte de 2-0 via een strafscorner, De Geus deed dat kunstje bij de 6-0 na. Het volgende duel tegen Tsjechië werd met 3-0 gewonnen. Imhof opende de score waarna De Geus met haar tweede treffer van het toernooi de 2-0 maakte. SCHC-keepster Alexandra Heertbaart hield in beide duels de nul.
In de groepsfase speelt Nederland verder nog tegen Duitsland, Oekraïne en Turkije. De nummers 1 en 2 van de poulefase spelen de finale om de Europese titel. In 2016 werden de Nederlandse dames voor het laatst Europees kampioen.