Hercules beloont zichzelf niet en speelt gelijk: 'Onvoorstelbaar dat je deze niet wint'

Nathan Bijl zorgde voor de 1-1
Nathan Bijl zorgde voor de 1-1 © Geert Lommers
Utrecht - Hercules heeft in derde divisie B gelijkgespeeld tegen Groene Ster. Ondanks het feit dat de Utrechters goed speelden kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Verslaggever Menno Schilder over het gelijkspel
Groene Ster pakte vlak voor rust de voorsprong tegen Hercules. Nadat Bryan Simons van Groene Ster onderuit was gehaald kregen de bezoekers een strafschop. Dylan Zwartjes faalde niet vanaf elf meter: 0-1.
In de tweede helft was Hercules naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De verdiende 1-1 werd in de 82e minuut gevonden. Vanuit een hoekschop kopte Nathan Bijl de bal binnen. In de slotfase waren er nog kansen voor Hercules om de winst te verzilveren. De pogingen van Tim Waterink, Lars Vermeulen en Stef van Rooijen gingen mis waardoor het 1-1 bleef.

Ranglijst

Hercules staat in de derde divisie op de derde plek met 32 punten. De Utrechters hebben 17 punten minder dan koploper ADO'20.

Hercules had moeten winnen

Trainer René van der Kooij van Hercules vond dat zijn ploeg had moeten winnen. "Gebaseerd op de tweede helft zeker. Het was eenrichtingsverkeer", zei de oefenmeester. "In de eerste helft hadden we minder controle, maar het is onvoorstelbaar dat je deze niet wint."
"Zij kwamen in de tweede helft niet meer aan voetballen toe. Wij hadden nog drie of vier keer moeten scoren", aldus Van der Kooij.
Ook Tim Pieters vind dat er drie punten gepakt hadden moeten worden. "Met een beetje meer geluk had het 4-1 of 5-1 kunnen worden", zei de aanvaller. "Ik heb twee weken eruit gelegen met een schouderblessure. Het was sowieso lekker om weer op het veld te staan maar over de 1-1 ben ik niet tevreden."
"We kunnen niet klagen over de kansen die we gecreëerd hebben, maar hij moet er wel in", aldus Pieters. "Ook na de 1-1 kregen we nog kansen, maar hij viel niet."
Tim Pieters: 'Heb mijzelf wel laten zien vandaag'

Interesse voor Van der Kooij

Meerdere clubs hebben naar verluidt interesse in Van der Kooij. Onder andere Hoogland zou de oefenmeester willen vastleggen als coach. "Dat is natuurlijk fijn, daar werk je hard genoeg voor. Het is nog fijner dat Hercules en ik in gesprek gaan. We hebben de intentie uitgesproken om met elkaar door te gaan. We moeten alleen nog afspraken maken over allerlei randvoorwaarden. Ik verwacht dat er binnen een week duidelijkheid is, het kan nog twee kanten op, maar ik kan mij niet voorstellen dat we er niet uitkomen."
René van der Kooij: 'Dat we deze niet hebben gewonnen

Hercules – Groene Ster: 1-1

40' Dylan Zwartjes (0-1, penalty)
82' Nathan Bijl (1-1)