Willem Romp toch een jaar langer bij Eemdijk: 'Er gebeuren heel veel mooie dingen'

Eemdijk-coach Willem Romp
Eemdijk-coach Willem Romp © Orange Pictures
Bunschoten, Utrecht - Willem Romp had vorige week nog geen idee over zijn toekomst als trainer, maar nu is het duidelijk: hij blijft nog een jaar hoofdcoach van Eemdijk. Donderdag zette hij zijn handtekening onder een contractverlenging van één seizoen. "Ik ben blij om nog een jaar bij deze club te blijven", zegt Romp.
Willem Romp reageert op zijn nieuwe contract: "Was bang voor het jaar te lang"
"Ik heb al vier jaar met heel veel plezier hier gewerkt. Waar je bang voor bent, is het jaar te lang", aldus de trainer van de Diekers, die soeverein bovenaan staan in de vierde divisie B. "Misschien wilde ik wel verder kijken. Maar de afgelopen weken gebeuren heel veel mooie dingen. Dat zit hem niet alleen in de overwinningen, maar ook in dingen rondom het voetbal. Spelers organiseren een feestavond, staan paraat om schoon te maken. Je hoort ook dat spelers nog lang niet klaar zijn met de trainer, en dat ze het goed hebben."
"Die angst van 'het jaar te veel' werd weggenomen door spelers, supporters en de club. Dan ga je met elkaar in gesprek en ook met dierbaren. We zijn met iets heel moois bezig met de club en de spelersgroep. Dus hebben we besloten met elkaar door te gaan", vertelt Romp.
Afgelopen week kwam er toch interesse voor de Eemdijk-coach. Welke club dat was, wil Romp niet zeggen. "Vorige week was er nog niets, maar de week erop kwam er wel wat vraag. Maar ik ben dinsdag in gesprek gegaan met de club en donderdag is er een klap op gegeven. Ik teken bij omdat ik mij goed voel, als er tussentijds iets komt, dan is dat jammer", concludeert hij.