Man die WK hockey naar Utrecht haalde overleden

© Website Kampong
Utrecht - In het bijzijn van zijn familie is afgelopen zondag Willem Cornelis overleden. Cornelis was erevoorzitter van Kampong en voormalig voorzitter van hockeybond KNHB.
Cornelis werd als coach van Kampong in 1968 landskampioen. Een jaar later werd hij voorzitter, een functie die hij tot 1975 bekleedde. Cornelis, in het dagelijks leven chirurg, was in 1988 op de Olympische Spelen van Seoel de Chef de Mission van de Nederlandse afvaardiging.
In 1998 slaagde hij erin het WK hockey naar Utrecht te halen. Het toernooi werd gehouden in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Het was voor Cornelis een moment waarop de combinatie tussen zijn activiteiten voor de hockeybond en de sport in zijn stad prachtig samenkwam.
"Willem was een markante persoonlijkheid, groot visionair en grondlegger van de Kampong omnivereniging", schrijft de Utrechtse club op de website. "Hij had een enorm Blauw Hart en hij was tot het laatste moment zeer betrokken bij alle sporten op Kampong. Kampong was ook zijn familie."
Willem Cornelis is 84 jaar geworden.