Beker waterpolo: mannen UZSC naar halve finales, dames UZSC uitgeschakeld

Sook Willemsen was gedeeld topscorer bij UZSC in de beker tegen PSV. Hij maakte vier treffers.
Sook Willemsen was gedeeld topscorer bij UZSC in de beker tegen PSV. Hij maakte vier treffers. © Orange Pictures
Utrecht - De waterpoloërs van UZSC hebben de halve finales van het bekertoernooi bereikt. De Utrechters versloegen PSV met 6-15. De dames van UZSC zijn uitgeschakeld in de poulefase van het bekertoernooi.
Na de eerste periode stond het al 0-5 voor de mannen van UZSC. Ook in het restant van de wedstrijd kwam de zege van UZSC geen moment in gevaar. Flemming Kastrop en Sook Willemsen waren gedeeld topscorer bij de Utrechters met ieder vier doelpunten.
De andere teams die zich hebben geplaatst voor de halve finales zijn AZC, Polar Bears en regerend bekerhouder De Zaan. ZPC Amersfoort en De Linge/PCG uit Leerdam waren al uitgeschakeld.

Vrouwen UZSC

In het bekertoernooi voor vrouwen is UZSC zoals gezegd gestrand in de poulefase. De Utrechtse dames verloren het laatste pouleduel met 7-9 van poulewinnaar én regerend bekerhouder Polar Bears. Saloua Maafi was topschutter bij UZSC met vier goals.
UZSC is als derde geëindigd in de poule met drie punten uit drie wedstrijden. De nummers een en twee gaan door naar de halve finales.