Hercules wint van UDI'19 en klimt naar derde plek: 'Had 5-0 moeten worden'

Hercules - UDI'19
Hercules - UDI'19 © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft in de derde divisie de negende zege van het seizoen geboekt. De Utrechters waren zondag met 2-0 de baas over UDI'19.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Hercules
Na iets meer dan twintig minuten voetballen kwam Hercules op 1-0 voorsprong. Oussama Lahri wist de bal in het doel te koppen.
In de 63e minuut wist Hercules ook op 2-0 te komen. Tim Waterink, die al meerdere kansen had gekregen, kopte de 2-0 tegen de touwen. Het was voor de clubtopscorer alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Ranglijst

Na veertien wedstrijden heeft Hercules 30 punten. De Utrechters zijn na de zege op UDI'19 van de vierde naar de derde plek geklommen. Koploper ADO'20 heeft 13 punten meer dan Hercules.

Niet tevreden over aantal goals

"Zij wilden niet voetballen", aldus trainer René van der Kooij. "We moeten de kansen die we kregen beter uitspelen. We hadden gewoon met 5-0 moeten winnen. Ik ben ook niet tevreden."
Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Bij afwezigheid van doelman Pepijn Vonk stond Fons Mulder weer in de basis. De doelman was enige tijd afwezig vanwege blessureleed. "En dan de nul houden, beter kan niet voor een keeper", zei Mulder. "De trainer weet wat hij aan mij heeft. Ik ga er wel van uit dat als Pepijn fit is ik weer op de bank plaats neem. Ik denk wel dat ik morgen wel wat spierpijn heb."
Het ziet er naar uit dat Van der Kooij zijn contract bij Hercules gaat verlengen. Al moet het nog wel rond gemaakt worden. "De intentie is uitgesproken. Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. We hebben afgesproken om voor 1 december in gesprek te gaan."
Na maanden blessureleed stond Fons Mulder weer in de basis bij Hercules

Hercules – UDI'19: 2-0

21' Oussama Lahri (1-0)
63' Tim Waterink (2-0)