Koploper Eemdijk scoort er weer op los, nipt verlies DHSC

Yannick Bouw
Yannick Bouw © Orange Pictures
Bunschoten, Utrecht - In de vierde divisie B heeft Eemdijk opnieuw met ruime cijfers gewonnen. Flevo Boys werd met 4-0 verslagen. DHSC ging in dezelfde competitie met 1-0 onderuit bij Genemuiden.
Eemdijk gaat met 30 punten uit twaalf duels aan de leiding. De ploeg van trainer Willem Romp heeft een doelsaldo van +25. Dat komt mede door de laatste vijf duels. Daarin wist Eemdijk 25 keer te scoren. DHSC staat tweede met 23 punten. Genemuiden is de nummer drie met 22 punten.

Eenvoudige zege Eemdijk

Eemdijk ging tegen Flevo Boys met een 2-0 voorsprong de rust in. Argjend Selimi maakte in de 15e minuut de 1-0. Aan het einde van de tweede helft maakte clubtopscorer Yannick Bouw de 2-0.
In de tweede helft ging Eemdijk vrolijk door met scoren. Franslyn Nsinghi maakte negentien minuten voor tijd de 3-0. Met nog dertien minuten op de klok kreeg Eemdijk een strafschop. Bouw verzilverde deze en zorgde met zijn twaalfde treffer van het seizoen voor de 4-0.

Eemdijk - Flevo Boys: 4-0

15' Argjend Selimi (1-0)
44' Yannick Bouw (2-0)
71' Franslyn Nsingi (3-0)
77' Yannick Bouw (4-0)

Nipt verlies DHSC

Het is DHSC niet gelukt om van direct concurrent Genemuiden te winnen. De eindstand stond al na veertien minuten voetballen op het scorebord.
Rens van Benthem wist de bal binnen te werken. Drie minuten na die goal had hij ook de kans op de 2-0 maar zijn poging ging naast het doel van DHSC.
Genemuiden eindigde het duel nog met een man minder. In de 90e minuut kreeg Nick Buitink zijn tweede gele kaart waardoor hij met rood kon vertrekken.

SC Genemuiden - DHSC: 1-0

14' Rens van Benthem (1-0)