Jong FC Utrecht speelt gelijk in oefenduel tegen reserves Excelsior

© RTV Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft een oefenduel tegen de reserves van Excelsior Rotterdam gelijkgespeeld. Op sportpark Zoudenbalch werd het 1-1. Bij rust leidden bezoekers met 1-0.
Het duel werd gespeeld om spelers die weinig aan voetballen toekomen wedstrijdritme te laten opdoen. Het basiselftal was compleet anders dan de ploeg die maandag in de eerste divisie van FC Eindhoven verloor. Wel stonden de vijf spelers die in dat duel invielen nu in de basis.
Excelsior kwam al na een kwartier op voorsprong toen Nikolas Agrafiotis profiteerde van geknoei in de Utrechtse verdediging. De Rotterdammers waren in het eerste bedrijf de bovenliggende ploeg, maar toch kreeg Dion Versluis tien minuten voor rust een grote kans op de gelijkmaker. Hij miste, waardoor de ruststand 0-1 was.
Met twee wissels aan het begin van de tweede helft miste Aurelio Oehlers namens Jong FC Utrecht een grote kans op de gelijkmaker. De ploeg van Darije Kalezic was ook daarna de betere, maar creëerde nauwelijks kansen. Invaller Boumenjal schoot op keeper Alblas en een voorzet werd in kansrijke postitie door alle aanvallers gemist. Vlak voor tijd werd het toch nog gelijk toen Olivier van Eldik een voorzet van Aurelio Oehlers binnenwerkte.