Jong FC Utrecht klopt Jong Sparta in oefenduel

© RTV Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Sparta gewonnen. Onder toeziend oog van hoofdtrainer Henk Fraser en assistent Twan Scheepers eindigde het duel op sportpark Zoudenbalch na een 1-1 ruststand in 2-1 voor de hekkensluiter van de eerste divisie, die in de competitie al sinds 9 september niet meer wist te winnen.
De bezoekers, de nummer negen van de tweede divisie, kwamen al binnen een minuut op 0-1 door Patrick Brouwer. Na een corner van Amin Younes tekende Reda Akmum in de elfde minuut voor de Utrechtse gelijkmaker. Vlak voor rust liet Amin Younes een grote kans liggen om Jong FC Utrecht op voorsprong te schieten.
Tien minuten na rust kwam de voorsprong er alsnog voor de thuisploeg. Mees Rijks, die afgelopen vrijdag nog rood kreeg tegen Roda JC, was de afmaker na een voorzet van Juliani Eersteling. In het vervolg van de tweede helft was Jong Sparta een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Sep van der Heijden wist die te voorkomen.