Ihattaren na jaar alweer weg bij Ajax, koopoptie niet gelicht

© Orange Pictures
Utrecht - Mohammed Ihattaren vertrekt na een jaar alweer bij Ajax. De huurovereenkomst tussen Juventus, de eigenlijke werkgever van de Utrechtse voetballer, en Ajax loopt op 3 januari af en de Amsterdamse club heeft besloten de koopoptie in het contract niet te lichten.
Tijdens zijn huurperiode kwam Ihattaren in vijf officiële wedstrijden van Jong Ajax in actie. Daarin wist hij vier keer het net te vinden. Voor het eerste elftal van de Amsterdammers speelde hij slechts één officiële wedstrijd, in de met 2-0 verloren bekerfinale tegen zijn voormalige club PSV.
Ihattaren keert nu terug naar Juventus, waar zijn contract nog tot de zomer van 2025 doorloopt. In de voorbereiding op dit seizoen liet de middenvelder nog een goede indruk achter, maar vanwege privéproblemen kwam hij daarna lange tijd niet meer op de club. Eind september werd zijn auto nog in brand gestoken in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.
De afgelopen weken werkte Ihattaren na een lange afwezigheid individueel weer aan zijn conditie, maar desondanks lijkt Ajax te weinig toekomst in hem te zien. Ajax kon hem voor zo'n 2 miljoen euro overnemen van Juventus, maar kiest er dus voor dat niet te doen.