Van de Kieft per direct weg bij Kampong

© Orange Pictures
Utrecht - Kampong heeft per direct afscheid genomen van trainer/coach Fleur van de Kieft. Dat is een gevolg van de tegenvallende resultaten van de Utrechtse vrouwen in de hoofdklasse. Daarin bezet Kampong, ondanks de komst van onder meer international Lidewij Welten, de tiende plaats.
De club is daarbij tot de conclusie gekomen dat er momenteel geen andere oplossing is dan dat de coach haar taken neerlegt. "We vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van Fleur", aldus bestuurslid tophockey Roderick Weusthof. "Ondertussen zijn de gesprekken gaande hoe we verder invulling kunnen geven aan onze ambities. Wij hebben een mooie ploeg met een mix van talent en ervaring.”
Het bestuur heeft er een conclusie aan verbonden die ik niet deel maar wel respecteer
Fleur van de Kieft
Fleur van de Kieft erkent dat dat resultaten tegenvallen, maar deelt de conclusie van de club niet. "Het is duidelijk dat de resultaten tot op heden erg tegenvallen. In diverse wedstrijden waren we de bovenliggende partij maar wisten we het niet om te zetten in winst. Dat heeft geleid tot een plaats op de ranglijst die niet passend en wenselijk is. Het bestuur heeft daar een afweging in gemaakt en een conclusie aan verbonden die ik niet deel maar wel respecteer omdat ik als hoofdcoach eindverantwoordelijk ben. "
Eline Vermeulen Jeroen Schoenmakers nemen de taken van Van de Kieft over. Vermeulen was al als assistent-trainer verbonden aan de Kampongvrouwen. Schoenmakers is zaalcoach van de Kampongvrouwen en al ruim twintig jaar betrokken bij Kampong.