Hercules komt paar seconden tekort voor verlenging tegen NAC Breda

© RTV Utrecht/Arnold Schenk
Utrecht - Hercules is er niet in geslaagd om in de eerste ronde van de KNVB Beker te stunten tegen NAC Breda, de nummer 14 van de eerste divisie. Hercules, zelf 2e in de derde divisie zondag, hield lang stand, maar verloor door een treffer in de blessuretijd met 0-1.
Het was afgeladen vol bij Hercules - NAC
Het was afgeladen vol bij Hercules - NAC © RTV Utrecht/Arnold Schenk
De hoogtepunten van Hercules - NAC Breda
trainer René van der Kooij
NAC was de betere ploeg op Sportpark Zoudenbalch. De wedstrijd werd op het complex van FC Utrecht gespeeld omdat de verlichting op het sportpark van Hercules niet aan de eisen voldoet. Toch slaagden de profs er niet in om een opening te forceren. Hercules kwam af en toe brutaal uit zijn hok, wat zowaar resulteerde in een aantal mogelijkheden in de eerste helft. Uiteindelijk gingen de twee clubs rusten met een voor Hercules welverdiende 0-0.
speler Tim Pieters
In de tweede helft was Jort van de Sande namens NAC dicht bij de openingstreffer. Het was lang eenrichtingsverkeer in Utrecht, maar in de laatste dertig minuten kwam Hercules steeds meer uit zijn schulp gekropen. Het leverde zelfs een paar kansen op voor de thuisploeg.
keeper Pepijn Vonk

In het zicht van de haven

Zoudenbalch maakte zich al op voor een verlenging, maar Odysseus Velanas had andere plannen. De oud-speler van FC Utrecht werkte in de vierde minuut de winnende goal binnen.

Hercules - NAC Breda 0-1
90' Odysseus Velanas (0-1)