Kampong wint na heerlijke slotfase van Rotterdam: ‘Zat alles in’, harde nederlaag Voordaan

Kampong - Rotterdam
Kampong - Rotterdam © RTV Utrecht
Utrecht, Groenekan - In de hoofdklasse hockey heeft Kampong na een spannende slotfase van Rotterdam gewonnen. De Utrechters kwamen op eigen veld tot twee keer toe op achterstand maar wonnen uiteindelijk met 4-3. In diezelfde competitie liep het minder goed af voor Voordaan. De Groenekanners verloren in eigen huis met 7-0 van Amsterdam.

Kampong maakt achterstand twee keer goed

Kampong kwam al vroeg op achterstand tegen Rotterdam. Na geklungel in de Utrechtse defensie wist Thijs van Dam de bezoekers op 0-1 voorsprong te brengen. In het begin van het derde kwart wist Kampong de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Jip Janssen sloeg in de derde strafcorner van de wedstrijd toe: 1-1.
In de tweede helft kwam Kampong opnieuw op achterstand. Ditmaal was het Steijn van Heijningen die voor de Rotterdamse treffer zorgde: 2-1. Maar nog geen minuut later was het 2-2. Duco Telgenkamp maakte de gelijkmaker namens Kampong.

Spannende slotfase

Met nog negen minuten op de klok pakte Kampong de voorsprong. Telgenkamp maakte de 3-2. Maar ook de Rotterdammers lieten zien over veerkracht te beschikken. In de 56e minuut maakte Tjep Hoedemakers de 3-3.
De slotfase was om te smullen. Jip Janssen bracht Kampong via een strafbal op 4-3 voorsprong. Niet veel later was er nog een strafcorner voor Rotterdam. Kampong-doelman David Harte zorgde met een knappe redding dat de Utrechter de voorsprong behielden.

Genoten van wedstrijd

Kampong-speler Jip Janssen vond het een hele chaotische wedstrijd. "Alles zat er in. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, reclame voor het hockey", zei de doelpuntenmaker. "De hele competitie is heel sterk. Iedere week is een finale."
Jip Janssen: 'Een van de meest chaotische wedstrijden die ik ooit speelde'
Ook doelman Harte genoot van de wedstrijd. "We hebben genoten", zei de uitblinker. "We moeten wel ons huiswerk gaan doen naar de komende weken er komen lastige wedstrijden aan. Maar vandaag zijn we blij met de drie punten."
Kampong-doelman David Harte: 'Ik moest een paar keer snel uitkomen'

Kampong – Rotterdam: 4-3

3' Thijs van Dam (0-1)
19' Jip Janssen (1-1)
33' Stijn van Heijningen (1-2)
34' Duco Telgenkamp (2-2)
51' Duco Telgenkamp (3-2)
56' Tjep Hoedemakers (3-3)
58' Jip Janssen (4-3, strafbal)

Voordaan hard onderuit

Het lukte Voordaan niet om voor een stunt te zorgen tegen Amsterdam. De Groenekanners kwamen op eigen veld al in de vierde minuut op 1-0 achterstand door een treffer van Trent Mitton. In de 20e minuut maakte diezelfde Mitton ook de 2-0 van Amsterdam.
Dat was de inleiding voor een pijnlijke middag voor Voordaan. Het werd in Groenekan 0-7 doordat Boris Burkhardt nog drie keer scoorde, Mirco Pruyser eenmaal en ook Mitton scoorde nog een keer.

Voordaan – Amsterdam: 0-7

4' Trent Mitton (0-1)
20' Trent Mitton (0-2)
31' Mirco Pruyser (0-3)
41' Boris Burkhardt (0-4)
45' Trent Mitton (0-5)
51' Boris Burkhardt (0-6)
56' Boris Burkhardt (0-7)