Hercules wint duel om tweede plek van HSC'21: 'Na rust hebben we gecontroleerd'

Hercules - HSC'21
Hercules - HSC'21 © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft in de derde divisie B een belangrijke overwinning geboekt op HSC'21. De Utrechters waren op eigen veld met 3-1 de baas.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Hercules
HSC'21 kwam al vroeg op voorsprong bij Hercules. In de zesde minuut opende Caglar Uguz de score namens de bezoekers uit Haaksbergen: 0-1. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Nathan Bijl zorgde met een kopbal voor de 1-1.
Met nog iets minder dan een kwartier te spelen kwam Hercules voor het eerst op voorsprong. Na een voorzet van Dirk Homoet werkte Tim Pieters de 2-1 in het doel. Vlak hierna had HSC'21 de mogelijkheid op de gelijkmaker via een strafschop. Doelman Pepijn Vonk van de Utrechters redde knap waardoor het 2-1 bleef.
Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het nog 3-1 voor Hercules. Invaller Mohammed Himich nam de derde Utrechtse treffer voor zijn rekening.

Ranglijst

Hercules klimt door de overwinning naar de tweede plek. De Utrechters hebben na 11 wedstrijden 21 punten. ADO'20 is koploper met 31 punten. HSC'21 staat vierde met drie punten minder dan Hercules.

Tweede helft de betere

Trainer René van der Kooij moest in de rust wat aanpassingen doen binnen zijn ploeg. "In de eerste helft deden we het gewoon niet goed. We creëerden niet zoveel kansen. Dat was ook hun verdienste. Ze hadden een hele goede manier van druk zetten."
Nathan Bijl zorgde voor de 1-1. "Het is lekker dat je die vlak voor rust maakt", zei de voetballer. "We probeerden om onder hun druk uit te voetballen maar dat lukte niet helemaal."
"In de tweede helft lukte het ons beter om de wedstrijd te controleren", blikt trainer Van der Kooij terug. "Zij maakte geen aanspraak meer op een doelpunt."
Doelpuntenmaker Nathan Bijl in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Hercules-trainer René van der Kooij over de winst van zijn ploeg

Hercules – HSC'21: 3-1

6' Caglar Uguz (0-1)
38' Nathan Bijl (1-1)
75' Tim Pieters (2-1)
90+2' Mohammed Himich (3-1)