FC Utrecht-trainer Fraser ziet plan mislukken tegen AZ: 'Geen voetbalgevecht geworden'

FC Utrecht - AZ
FC Utrecht - AZ © FC Utrecht
Utrecht - Het plan van FC Utrecht voor de thuiswedstrijd tegen koploper AZ was duidelijk: een voetbalgevecht maken. De Utrechters gingen echter kansloos onderuit met 'slechts' 1-2. FC Utrecht-trainer Henk Fraser was na afloop helder in zijn conclusie: "Het plan is mislukt."
Fraser vervolgt: "De momenten die we in duel kwamen, wonnen we niet. Een deel van het plan was het publiek achter je krijgen. In fases gebeurde dit. Het plan mislukte om meerdere redenen. We waren de bal te snel kwijt, zeker in het begin. Daarnaast gingen we na de 0-1 achterstand de lange bal spelen, maar hadden we niet de afvallende bal."

Pleuris gelopen

Aan de intentie ontbrak het niet bij FC Utrecht volgens Fraser. "We gingen tot het eind door. Ook toen het 0-2 stond. Voorstaan gaf een ander gevoel. Als wij de penalty hadden gekregen en gemaakt, kwam er bij ons meer rust. Die kregen we niet. Het was een deel afdwingen en een beetje geluk hebben."
FC Utrecht-trainer Henk Fraser: 'Top vier is te ver weg voor voetbalgevecht'
Net als Fraser vond FC Utrecht-middenvelder Luuk Brouwers dat het plan niet uitpakte zoals verwacht. Brouwers: "Daardoor komen we in grote ruimtes. Het lijkt dan al snel dat er geen energie in zt, maar ik kan de metertjes erbij pakken en laten zien dat ik me echt de pleuris heb gelopen."
Ik ben op zoek naar de Brouwers van Go Ahead Eagles
Luuk Brouwers, nieuwkomer bij FC Utrecht
Brouwers, die in plaats van de geblesseerde Jens Toornstra aan de aftrap verscheen, is nog niet de Brouwers die hij vorig seizoen bij Go Ahead Eagles was. Dat vindt hij zelf ook. Brouwers zegt: "Ik ben op zoek naar de Brouwers van Go Ahead Eagles. Het heeft verschillende redenen dat die Brouwers er nog niet is. Misschien wel het meest mezelf, maar het lijkt me niet verstandig om de redenen op tafel te leggen."
Middenvelder Luuk Brouwers over onder meer zijn eigen rol bij FC Utrecht

Moedeloos

Clubtopscorer Bas Dost had vooral in de eerste helft het gevoel dat hij in een rondo zat. De spits werd er moedeloos van. "Voorin loop je te sleuren. Als je dan de bal verovert, verlies je hem zo snel weer. Daardoor kom je alleen maar in de omschakeling. Echt goede teams kunnen daaruit combineren, maar wij hebben daar nog moeite mee."
FC Utrecht-spits Bas Dost in gesprek met verslaggever René van den Berg