Honkballers UVV keren definitief terug in de hoofdklasse

© Jan Kruijdenberg
Utrecht - De honkballers van UVV spelen vanaf komend voorjaar weer in de hoofdklasse. Dat heeft de honkbalbond KNBSB bekend gemaakt. Hoewel de Utrechters afgelopen seizoen kampioen werden van de 1e klasse, was het lang de vraag of promotie mogelijk was. Nu is er groen licht.
De KNBSB besloot in 2021 om van de hoofdklasse een gesloten competitie te maken, zonder degradatie, en dus ook zonder promotiekansen voor de teams in de 1e klasse. Door de toetreding van UVV bestaat de hoofdklasse volgend seizoen uit tien teams. Twee daarvan, het Amersfoortse Quick en UVV, komen uit onze provincie.
UVV voldoet volgens de bond aan de minimale kwaliteitseisen die worden gesteld aan deelname aan de competitie in de hoofdklasse. Die eisen worden gesteld omdat de KNBSB de hoofdklasse verder wil professionaliseren.

Ambitieus

Voorzitter Van Elsäcker van de Utrechtse club liet vorige maand al weten te verwachten dat het goed zou komen. "Spelers verdienen deze plek en dit gaat ons heel veel kansen bieden onze honkbalclub in samenwerking met anderen nog beter aan te pakken. Het biedt jonge spelers de kans om door te stoten tot het hoogste niveau in Nederland en dus in Utrecht."
Coach Frank Koene, sinds drie jaar werkzaam bij UVV, toonde zich toen ook ambitieus. "Dit is een prachtkans voor de spelers om zich op het allerhoogste niveau te presenteren. Dat willen ze al jaren en dat is dit jaar onderstreept met de titel in de 1e klasse. We gaan Utrecht verrassen met interessant en spannend honkbal.”