Zes speelsters SCHC in keurkorps Van Ass

Yibbi Jansen van SCHC, rechts
Yibbi Jansen van SCHC, rechts © Orange Pictures
Bilthoven, Utrecht - Hockeybondscoach Paul van Ass heeft zes speelsters van SCHC opgenomen in de trainingsgroep van het Nederlands elftal. Namens de ploeg uit Bilthoven stonden Kyra Fortuin, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Laurien Leurink, Lisa Post en Xan de Waard maandag op het trainingsveld voor de eerste training onder leiding van de nieuwe bondscoach.
Van Ass, die is aangesteld als opvolger van Alyson Annan, riep ook Lidewij Welten van Kampong en de voor Den Bosch uitkomende keepster Josine Konings uit Amersfoort op voor de eerste training.
De nieuwe bondscoach bereidt zich met zijn ploeg voor op de start van FIH Pro League, die op 17 en 18 december start met twee wedstrijden in en tegen Argentinië.

Geen Eva de Goede

Eva de Goede ontbreekt in de selectie. De 33-jarige Zeisterse, die eerder dit jaar revalideerde na een zware knieblessure, krijgt volgens de hockeybond de ruimte om te herstellen van de pittige periode die achter haar ligt. "Bovendien was het een wens van De Goede zich in alle rust voor te kunnen bereiden op haar huwelijk in februari 2023", aldus de KNHB.
De Goede werd vorig jaar in Tokio voor de derde keer olympisch kampioene. Na de titel liet de speelster van HGC in het midden of ze in 2024 in Parijs opgaat voor haar vierde gouden plak. Ze deed afgelopen zomer wel mee aan het WK in Nederland en Spanje. Oranje pakte daar de wereldtitel.