FC Utrecht zet opmars door met nipte zege bij Excelsior: 'Worstel en kom boven'

FC Utrecht viert de enige goal bij Excelsior met het volle uitvak
FC Utrecht viert de enige goal bij Excelsior met het volle uitvak © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht is bezig aan een opmars in de eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser versloeg Excelsior in Rotterdam met 1-0 en pakte, na een moeizame competitiestart, uit de laatste vier duels 10 punten. De Utrechters zijn gestegen naar de zevende plek en staan op twaalf uit acht.
Beide teams begonnen het duel met 9 punten uit zeven duels. Een mooi totaal voor Excelsior, maar voor het ambitieuze Utrecht ver onder de maat. Fraser had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor de huurlingen Amin Younes en Naoki Maeda. Zij zagen hoe Excelsior in de beginfase de beste kansen kreeg via Mike van Duinen en Kenzo Goudmijn. Maar halverwege de eerste helft ging het initiatief naar de bezoekers, waarbij Maeda net niet kon scoren nadat hij door door Sander van de Streek was bediend.

Eerste treffer Van de Streek

Scoren deed Van de Streek dan maar zelf. Met zijn eerste treffer van het seizoen - een kopbal uit een hoekschop van Can Bozdogan - bezorgde hij FC Utrecht in de 30e minuut een 1-0 voorsprong. Op aangeven van opnieuw Van de Streek miste Bas Dost niet veel later de kans op de 0-2.
FC Utrecht-trainer Henk Fraser blikt terug op het duel met Excelsior

Mogelijke penalty

Pas in de slotfase zette Excelsior de bezoekers onder druk. Veel kansen leverde dat niet op, al schreeuwde Excelsior om een strafschop nadat Van Duinen onderuit leek te zijn gehaald door Mark van der Maarel. Scheidsrechter Richard Martens zag er geen overtreding in en kreeg daarbij de steun van de VAR.
Sean Klaiber, verdediger FC Utrecht, zegt: 'Excelsior uit is moeilijke pot'
FC Utrecht-captain Mark van der Maarel in gesprek met verslaggever René van den Berg

Excelsior - FC Utrecht 0-1

30' Sander van de Streek (0-1)

Scheidsrechter: Richard Martens