Winnend Hercules komt goed weg bij Baronie: 'Interesseert mij geen moer hoe we winnen'

Baronie - Hercules
Baronie - Hercules © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft zondag in de derde divisie B gewonnen van Baronie. De Utrechters waren uiteindelijk met 1-2 de baas nadat de thuisploeg het in de slotfase nog spannend maakte.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Hercules
Op slag van rust kwam Hercules op 0-1 voorsprong. Het was voor de Utrechtse ploeg pas de eerste de beste kans van de wedstrijd. Na een hoekschop wist Tim Waterink zijn zevende treffer van het seizoen binnen te werken: 0-1.
Op het moment dat Baronie iets meer druk op Hercules wist te krijgen scoorden de Utrechters de 0-2. Het schot van Oussama Lahri werd van richting veranderd en verdween zo in het doel van de club uit Breda.
In de laatste minuten werd het toch nog spannend. Namens Baronie werkte Yassine Mejres in de 88e minuut de 1-2 binnen nadat doelman Pepijn Vonk ongelukkig had weggewerkt. De sluitpost herstelde zich even later door bij een poging van Baronie redding te bieden waardoor het 1-2 voor Hercules bleef.

Ranglijst

Hercules staat in de derde divisie B op de vierde plek. De Utrechters hebben 13 punten. ADO'20 gaat aan de leiding met vijf punten meer.

Geen goede wedstrijd, wel drie punten

Coach René van der Kooij vond het spel van zijn vooral in de eerste helft niet goed. "Het was gezapig. Het leek of er nog vermoeidheid in zat. Het was eigenlijk gewoon heel slecht", aldus de oefenmeester.
Doelpuntenmaker Tim Waterink: 'Interesseert mij geen moer hoe we winnen'
"Die gelatenheid zat eigenlijk wel een beetje in de warming-up. De wedstrijd voelde daarna vervolgens een beetje als een halve training", aldus doelpuntenmaker Tim Waterink. Nadat hij door had dat zijn ploeg niet lekker in de wedstrijd zat paste hij een trucje toe. "Ik zei tegen Lars Vermeulen dat hij even een blessure moest faken. Hierdoor konden we even bij elkaar komen en wat dingen recht zetten."
Het werd voor Hercules nog even spannend toen Baronie in het slot de aansluitingstreffer maakte. "Die goal valt als je niet scherp bent. En dat waren we vandaag niet. De tweede helft speelden we wel heel zakelijk wat betreft het weggeven van kansen. Dat is wel een compliment waard", aldus Van der Kooij. "Het interesseert mij geen ene moer eigenlijk hoe we hier winnen. We hebben drie punten en ik heb er weer eentje gemaakt", besluit Waterink.
Hercules-coach René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Baronie – Hercules: 1-2

44' Tim Waterink (0-1)
68' Oussama Lahri (0-2)
88' Yassine Mejres (1-2)