FC Utrecht klopt Ajax in oefenduel

© fcutrecht.nl
Utrecht - FC Utrecht heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax gewonnen. Op het trainingscomplex van de Amsterdammers werd het 2-1 voor de ploeg van Henk Fraser. De wedstrijd werd afgewerkt achter gesloten deuren, er mocht ook geen pers aanwezig zijn.
Ajax nam al tien minuten de leiding door een treffer van Lorenzo Lucca. Na iets meer dan een half uur maakte Luuk Brouwers gelijk. Vlak voor rust bepaalde verdediger Rick Meissen de eindstand op 2-1 voor FC Utrecht.
Zowel Ajax als FC Utrecht speelde met een sterk aangepast elftal, zowel doordat veel spelers met hun nationale ploeg op pad zijn als door het feit dat de beide trainers ook spelers met weinig speeltijd in de competitie aan het werk wilden zien. Zo was er bij FC Utrecht een basisplaats ingeruimd voor doelman Calvin Raatsie, Sean Klaiber, de Japanse aanvaller Naoki Maeda en de onlangs van een blessure teruggekeerde Sander van de Streek.