Hockeyers Kampong winnen ook van regiogenoot Schaerweijde: 'Wedstrijd stond rood omcirkeld'

Kampong - Schaerweijde
Kampong - Schaerweijde © RTV Utrecht
Utrecht, Zeist - Kampong is ook na het vierde duel van het huidige seizoen in de hoofdklasse nog foutloos. De Utrechters waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor regiogenoot Schaerweijde uit Zeist.
Deze wedstrijd stond rood omcirkeld in mijn agenda
Schaerweijde-speler Pepijn Luijkx nam het op tegen zijn oude club
Het was wachten tot het derde kwart op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Namens de Utrechters scoorde de Duco Telgenkamp. Vlak voor tijd bepaalde Terrance Pieters de eindstand op 2-0.
Kampong heeft alle vier de duels die tot nu toe gespeeld zijn gewonnen. De Utrechters gaan aan kop in de hoofdklasse met twaalf punten. Schaerweijde staat met drie punten uit vier duels op de tiende plek.
In iedere wedstrijd zitten nog punten die beter moeten
Kampong-speler Terrance Pieters over de goede seizoenstart

Kampong tevreden

"Ik was wel gespannen. Je wil het natuurlijk goed doen tegen je oude cluppie. Schaerweijde deed het best wel goed", zei Kampong-coach Tim Oudenaller. Hij maakte deze zomer de overstap van Schaerweijde naar Kampong. Bij zijn nieuwe club beleeft hij een goede seizoenstart. "12 punten uit vier duels is een lekker begin."
Kampong-coach Tim Oudenaller over de zege op zijn oude club
Doelpuntenmaker Pieters sloot zich bij zijn coach aan. "Ze deden het goed. Zij hadden als plan om op hun eigen helft te staan. Ze wilden onze achterste lijn niet onder druk zetten. Dan kom je er moeilijk doorheen", aldus Pieters. "Het was misschien qua spelbeeld niet het allermooiste. Als onze strafcorner iets beter liep hadden we met ruimere cijfers gewonnen."
Pieters blijft nuchter over de perfecte seizoenstart. "In iedere wedstrijd zitten nog punten die beter moeten. Straks komt er een lastigere reeks wedstrijden aan. We moeten nog wel wat stappen zetten", besluit Pieters.
Terrance Pieters (Kampong): 'We winnen maar we kunnen echt nog beter spelen'

Schaerweijde trots ondanks nederlaag

"We wilden ze het zo moeilijk mogelijk maken en dat is goed gelukt. We hebben strijd laten zien", zei Schaerweijde-speler Pepijn Luijkx na afloop. "Het is nu even balen, maar we kunnen met opgeheven hoofd naar volgende week."
Teamgenoot Mats Marree beaamt dat. "We hebben echt gestreden", zegt hij. "Wij hebben heel veel kwaliteit voor een promovendus. In de eerste wedstrijden ontbrak er werklust, dat zat vandaag goed."
Schaerweijde-speler Pepijn Luijkx: 'Trots op ons spel'
Luijkx speelde zeven seizoen voor Kampong. Sinds vorige zomer speelt hij voor Schaerweijde. Doordat de ploeg uit Zeist is gepromoveerd keerde hij nu voor het eerst terug bij zijn oude club. "Ik vind het wel leuk. Ik had hem in mijn agenda rood omcirkeld en vind het mooi om te zien dat ze het zo goed doen. Ik heb een groot blauw hart, van mij mogen ze kampioen worden."
Mats Marree (Schaerweijde): 'Er zit meer in deze ploeg"

Kampong – Schaerweijde: 2-0

48' Duco Telgenkamp (1-0)
65' Terrance Pieres (2-0)