Kampong debuteert in vierde divisie met drie keer 0-0: 'Best uniek denk ik'

De openingswedstrijd van Kampong, uit tegen Hoogland
De openingswedstrijd van Kampong, uit tegen Hoogland © Hoogland - Kampong op sportpark Langenoord
Utrecht - De voetballers van het Utrechtse Kampong zijn bezig aan een unieke reeks. De ploeg, die dit jaar debuteert in de vierde divisie, speelde de eerste drie wedstrijden van de competitie allemaal met 0-0 gelijk. "Dat is best uniek denk ik", zegt trainer Frank Bruijnis.
Nul tegentreffers in drie duels tegen de degradanten Hoogland en EVV, en thuis tegen Moerse Boys, is knap. "Verdedigend is het goed, en aanvallend eigenlijk ook wel. We schieten ze er alleen nog niet in", aldus Bruijnis. "Afgelopen zondag tegen EVV waren we het eerste half uur erg goed, daar ben ik echt trots op. Maar we hadden moeten scoren."
Toch is dat gebrek aan scorend vermogen voor de Kampong-trainer geen reden om er extra op te gaan trainen. "Ik heb een plan, dat blijf ik volgen. We spelen goed, we krijgen kansen, die doelpunten gaan vanzelf vallen."
Wellicht komende zondag dan, thuis tegen AWC uit Wijchen. "Ik weet niet hoe goed AWC is", zegt Bruijnis. "Maar nogmaals, als we zo blijven spelen heb ik er alle vertrouwen in."