Noren en Duitsers winnen in Utrecht

© Fotostudio RedGreenBlue
Utrecht - Wereld-, olympisch en viervoudig Europees kampioenen beachvolleybal Anders Mol en Christian Sørum zijn in Utrecht Europees kampioen King of the Court gewonnen. Bij de vrouwen ging de Queens- titel naar het Duitse gelegenheidsduo Chantal Laboureur en Karla Borger uit Duitsland. De beide winnaars ontvingen € 17.500,-, het totale prijzengeld bedroeg € 200.000,-.
Bij het officieuze Europees kampioenschap King of the Court op het Jaarbeursplein in Utrecht slaagden Nieuwegeiner Robert Meeuwsen en zijn teamgenoot Alexander Brouwer er niet in zich voor de finale te plaatsen. Zij verloren een play-off voor een finaleplek van de Esten Kusti Nõlvak en Mart Tiisaar, de zilverenmedaillewinnaars van King of the Court Hamburg.
In de beslissende ronde maakten de drie overgebleven teams er een waar spektakel van. Achter Anders Mole en Christian Sørum (NOR) werden David Åhman en Jonatan Hellvig tweede, voor Kusti Nõlvak en Mart Tiisaar.
Bij de vrouwen eindigde het Zwisterse duo Nina Brunner en Tanja Hüberli als tweede, voor Tjas?a Kotnik en Tajda Lovs?in uit Slovenië.