Geen Europees voetbal voor FC Utrecht, Vitesse te sterk in halve finale play-offs

Utrecht - FC Utrecht is in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door Vitesse. In de reguliere speeltijd won Vitesse met 2-0 waardoor de goede uitgangspositie van FC Utrecht ongedaan was gemaakt. In de verlenging maakte Vitesse de 3-0 en greep zo het ticket voor de finale van de play-offs.

Voorsprong FC Utrecht teniet gedaan

In de eerste helft ging het spel over en weer. Zes minuten voor het einde van de eerste helft opende Vitesse de score. Million Manhoef wist met een volley de 1-0 binnen te knallen.
Op slag van rust maakte Domgjoni een harde overtreding op Sander van de Streek. De speler van Vitesse kreeg slechts geel voor de aanslag op de enkels van de Utrechtse middenvelder.
Vlak na rust sloeg Vitesse opnieuw toe. En opnieuw met een zondagsschot. Ditmaal was het Sondre Tronstad die vanaf zo'n 18 meter afstand de 2-0 wist binnen te schieten. Hierdoor was de voorsprong die FC Utrecht had, donderdag won de ploeg van trainer Rick Kruys met 3-1, ongedaan gemaakt.
Opvallend was dat FC Utrecht voorafgaand aan die goal een ingooi had moeten krijgen, maar die werd onterecht toegewezen aan Vitesse. Deze beslissing mocht de VAR niet terugdraaien. Ondanks kansen voor beide partijen was 2-0 de eindstand waardoor er verlengd moest worden.

Vitesse scoort snel in verlenging

In de verlenging was het al vrij snel raak voor de thuisploeg. Frederiksen wist de bal vanaf de rand van de zestien binnen te schieten: 3-0.
Het lukte FC Utrecht niet meer om een vuist te maken. Er waren geen grote kansen meer voor de Utrechters. Het bleef 3-0 waardoor Vitesse naar de finale van de play-offs gaat. Daarin is AZ de tegenstander voor de Arnhemmers.
Vitesse - FC Utrecht: 3-0 (4-3)

39' Million Manhoef (1-0)
52' Sondre Tronstad (2-0)
93' Nikolai Baden Frederiksen (3-0)