LIVEBLOG: FC Utrecht speelt gelijk in Zwolle

Utrecht - FC Utrecht wil de stijgende lijn in de eredivisie doortrekken. Vorige week boekten de Utrechters tegen NEC de eerste zege onder trainer Rick Kruys en PEC Zwolle is de volgende horde. Het duel in Zwolle start om 20.00 uur.
PEC Zwolle - FC Utrecht is vanaf de aftrap live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM en te volgen via dit liveblog. Het commentaar is van René van den Berg, Pieter van Schaik en inval-analist Jan-Willem van Ede.

Eindstand: 1-1

PEC Zwolle - FC Utrecht (Eredivisie)

29' Hidde ter Avest (0-1)
73' Daishawn Redan (1-1)

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Liveblog:

Het is afgelopen. De wedstrijd eindigt in 1-1.
90+3' PEC Zwolle kwam er nog een keer uit, maar FC Utrecht heeft de verdediging op orde. In de tegenaanval komt Utrecht er niet meer uit.
90+3' Henk Veerman krijgt een kans, maar hij komt een schoenmaat tekort.
90+2' Een counter van FC Utrecht, maar Othmane Boussaid schiet de bal blind in de handen van Lamprou.
90' De extra tijd gaat in. Er komen drie minuten bij.
89' Slobodan Tedic komt er bijna uit, maar Oelschlägel raapt de bal op. Kort daarna lijkt Redan uit te breken, maar opnieuw verdedigt Utrecht goed. Het blijft 1-1.
85' "Wat een gepruts zeg!", roept René van den Berg op Radio M Utrecht. Dit keer waren Almqvist en Gustafson in een gevaarlijke positie, maar ze verspelen de bal.
84' Wissels bij FC Utrecht: Henk Veerman en Pontus Almqvist komen in het veld. Tasos Douvikas en Moussa Sylla verlaten het veld.
81' FC Utrecht onder hevige druk. Het publiek gaat achter de blauw-witten staan en Zwolle jaagt op de 2-1. Weer is het Oelschlägel die moet ingrijpen in de korte hoek.
76' Wissel bij FC Utrecht: Quinten Timber wordt vervangen door Othmane Boussaid.
75' Meteen vanaf de aftrap lijkt Douvikas op weg naar de 1-2, maar de Griek mist oog in oog met Lamprou. Een uitgelezen kans voor Utrecht om meteen weer op voorsprong te komen. Wat een kans...
73' DOELPUNT PEC ZWOLLE! Dan is het toch 1-1. Pelle Clement breekt door over links en vindt Daishawn Redan. Hij tikt van dichtbij de bal binnen.
72' Ondertussen is Henk Veerman zich gaan warmlopen. De spits is terug van een blessure en zit voor het eerst weer bij de selectie.
71' FC Utrecht krijgt opnieuw de mogelijkheid vanuit de counter, maar het tempo stokt. Een vrije trap is het gevolg, maar die is niet gevaarlijk.
68' Een grote kans voor Moussa Sylla! Hij versnelt tussen twee Zwollenaren door en is dicht bij een goal, maar het wordt een corner.
66' Wissel bij PEC Zwolle: Chardi Landu verlaat het veld, Slobodan Tedic komt erin.
64' FC Utrecht breekt met drie man uit, maar Tasos Douvikas vindt een verdediger op zijn weg. Een tweede goal zou de Utrechters wat lucht bezorgen.
62' Daar komt FC Utrecht opnieuw goed weg. Zwols gevaar, nadat Oelschlägel onder een bal duikt. Het blijft 0-1 voor de bezoekers.
59' Hidde ter Avest krijgt een grote kans op zijn tweede goal. De verdediger stoomt op en komt oog in oog met Lamprou, maar schiet over.
56' En daar gaat Quinten Timber op het PEC-doel af. Wat volgt is een slap schot, waardoor Zwolle weer de aanval kan gaan zoeken.
55' Het gaat op en neer. Opnieuw moet Oelschlägel in actie komen, dit keer op een kopbal van Redan.
54' FC Utrecht komt er aan de andere kant goed uit, maar een doelpunt wordt het niet. Mike van der Hoorn kopt de daaropvolgende hoekschop over.
52' Een redding van Eric Oelschlägel! Hij moet ingrijpen op een kopbal van Thomas van de Belt. Uit de corner die volgt is het opnieuw Oelschlägel die redding brengt.
51' PEC Zwolle zet meteen druk in de tweede helft. Het leidt tot nervositeit bij Oelschlägel, die een stuiterbal hard in de tribunes rost. FC Utrecht lijkt weer op verdedigen aangewezen.
47' Keeperstrainer Stefan Postma laat aan onze mannen in Zwolle weten dat het bij Fabian de Keijzer gaat om een blessure aan de grote spier tussen bovenbeen en heup.
46' De tweede helft is begonnen!
Het is rust. FC Utrecht leidt met 0-1 tegen PEC Zwolle.
45+6' Wissel bij FC Utrecht: Eric Oelschlägel is binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Fabian de Keijzer. Nog een paar minuten tot de rust.
45+4' Fabian de Keijzer wordt van het veld gedragen door de medische staf. Tweede doelman Eric Oelschlägel bereidt zich voor op een invalbeurt.
45+2' Wat een opmerkelijke situatie. Fabian de Keijzer blesseert zich bij een vrije trap en ligt al een paar minuten op de grond. Dat lijkt op een ernstige situatie.
45' We krijgen twee minuten blessuretijd in de eerste helft.
42' Of toch niet... Het is inderdaad buitenspel! De VAR grijpt in en dus blijft FC Utrecht op voorsprong staan. "Laat dit wel een waarschuwing zijn", zegt Jan-Willem van Ede.
41' GOAL PEC ZWOLLE! Het stadion juicht na een treffer van Gervane Kastaneer, maar het ruikt naar buitenspel.
40' Het meeste balbezit is de afgelopen minuten voor PEC Zwolle. De verdediging van de Zwollenaren hebben alle ruimte om het spel te verplaatsen.
33' PEC zoekt naar de gelijkmaker. Pelle Clement valt in de zestien na een duel met Djevencio van der Kust en vraagt om een penalty. Scheidsrechter Pol van Boekel vindt het niets en ook de VAR grijpt niet in. Het blijft 0-1.
29' DOELPUNT! Hidde ter Avest scoort met het hoofd! Hij staat bij de eerste paal en kopt binnen. Een verdedigende actie van PEC-speler Kenneth Paal haalt niets meer uit op de lijn: 0-1!
26' Daar verzuimt FC Utrecht de 0-1 te maken! Eerst is het Sylla met een slap schot. Daarna weigeren Gustafson en Timber zelf te schieten. PEC Zwolle overleeft.
24' Wat een kans! Tasos Douvikas krijgt een grote kopkans uit een hoekschap, maar het is Kostas Lamprou die zijn doel schoon houdt. Het blijft 0-0.
23' Dreiging van FC Utrecht. Het is opnieuw Ter Avest die opstoomt aan de zijkant, maar hij weet de mensen voor het doel niet te bereiken.
22' Weer een schietkans voor Zwolle. Djavan Anderson is echter te wild en schiet naast.
19' Een nieuwe mogelijkheid voor PEC Zwolle, maar FC Utrecht verdedigt goed. De Utrechters proberen er in de tegenaanval uit te komen, maar zijn niet zuiver.
16' Sander van de Streek stuurt Tasos Douvikas de diepte in, maar hij kan niet op doel schieten. FC Utrecht krijgt een hoekschop.
13' Moussa Sylla is dreigend. Hij komt twee man langs, maar de derde man is er een te veel. "Je zal iets zorgvuldiger moeten zijn", zegt analist Jan-Willem van Ede.
10' FC Utrecht komt er snel uit. Hidde ter Avest krijgt de bal echter niet voor en even later rommelt Tasos Douvikas zich in de problemen.
7' Wat een druk van PEC Zwolle. Een afstandsschot van Thomas van de Belt wordt door Willem Janssen over het doel gekopt. FC Utrecht komt er maar niet uit.
6' Zwolle is alweer gevaarlijk! Chardi Landu krijgt alle ruimte, maar hij stuit met zijn schot op Fabian de Keijzer.
5' Nog een kans voor PEC Zwolle. De afvallende bal belandt voor de voeten van Djavan Anderson, die naast schiet. FC Utrecht is op verdedigen aangewezen.
3' Ook PEC Zwolle is meteen gevaarlijk. Kastaneer breekt door en geeft voor, waar Paal kan uithalen. De redding is echter van De Keijzer.
1' Paal! Tasos Douvikas krijgt de bal in de zestien, draait weg en schiet de bal op de paal. Utrecht begint sterk.
1' De spelers staan op het veld. FC Utrecht speelt in het gouden derde tenue en mocht aftrappen. We zijn begonnen! Een mijlpaal is er voor Willem Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht speelt zijn 500ste wedstrijd in het betaalde voetbal in Nederland.

Opstellingen:

PEC Zwolle: Kostas Lamprou; Bram van Polen (c), Yuta Nakayama, Mees de Wit; Djavan Anderson, Thomas van den Belt, Pelle Clement, Kenneth Paal; Gervane Kastaneer, Daishawn Redan, Chardi Landu
FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Willem Janssen (c), Djevencio van der Kust; Adam Maher, Quinten Timber, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Moussa Sylla, Tasos Douvikas

Warmlopen:

- Henk Veerman keert zaterdagavond terug in de selectie van FC Utrecht. Ook Mimoun Mahi en Sander van de Streek zijn er weer bij. Mark van der Maarel en de langdurig geblesseerden Bart Ramselaar en Tommie St. Jago ontbreken.
- FC Utrecht gaat op bezoek bij de nummer 16 van de eredivisie. Zwolle haalde 20 van hun 26 punten uit de laatste dertien duels.
- Eerder dit seizoen werd het in de Galgenwaard 5-1. De Utrechtse treffers kwamen op naam van Tasos Douvikas, Moussa Sylla, Willem Janssen, Mimoun Mahi en Bart Ramselaar.
- PEC Zwolle en FC Utrecht speelden in competitie en beker 48 keer tegen elkaar. PEC Zwolle won daarvan acht duels, FC Utrecht zegevierde 24 keer.
- In Zwolle won FC Utrecht acht van de 25 ontmoetingen, tegen vijf zeges voor de thuisploeg.