Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic ziet verbeterpunten richting volgend seizoen: 'Moeten minder mutaties creëren'

Utrecht - Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic weet wat er beter moet bij zijn ploeg volgend seizoen. De oefenmeester denkt dat zijn ploeg beter gaat presteren als er minder mutaties binnen de selectie plaatsvinden.
Jong FC Utrecht is als achttiende geëindigde in de eerste divisie maar dat had volgens Kalezic hoger gekund. "We hebben het in de eerste maanden van de competitie bewezen. We stonden boven alle beloftenteams op de ranglijst. We konden zelfs de eerste periode binnen slepen. Maar sindsdien zijn er veel wijzigingen geweest ", zegt de oefenmeester. "Ik heb over mijn eerste seizoen een uitgebreid rapport geschreven en mijn mening gedeeld met de club."

Mutaties

Kalezic kon dit seizoen vanwege verschillende oorzaken bijna geen enkele week met dezelfde spelers naar een duel toe werken. "Al die wisselingen gingen ten koste van de prestaties", aldus de oefenmeester.
"We moeten minder mutaties en minder wisselingen creëren. Waardoor spelers beter in hun wedstrijdritme komen. Want dat zorgt voor een nog betere ontwikkeling van de spelers. Dat willen we verbeteren. Dat we ook meer energie en focus kunnen geven aan de prestaties van Jong FC Utrecht", zegt Kalezic.
De oefenmeester is over de ontwikkeling van individuele spelers wel tevreden. "We hebben drie basisspelers geleverd aan het eerste elftal: Djevencio van der Kust, Fabian de Keijzer en Rocco Shein. Daar zijn we hartstikke trots op", zegt de coach. "Op het vlak van ontwikkelen hebben we het maximale eruit gehaald."