Dames SCHC eenvoudig langs Hurley, Kampong knokt zich naar gelijkspel: 'Erg belangrijk'

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van SCHC hebben in de hoofdklasse met 3-0 van Hurley gewonnen. De dames van Kampong stonden tegen Bloemendaal met 2-0 achter maar kwamen terug tot 2-2.
SCHC heeft 12 punten uit zes duels en staat daarmee vierde in de hoofdklasse. Kampong is met twee punten uit zes duels de hekkensluiter van de hoofdklasse.

SCHC slaat in tweede kwart toe

Alle drie de treffers van SCHC vielen in het tweede kwart. Yibbi Jansen scoorde in de 21 en 25e minuut. Vervolgens was het Kyra Fortuin die er in minuut 34 0-3 van maakte.

Kampong toont veerkracht

Door treffers in de zesde en 62e minuut van Demi Hilterman was Bloemendaal op 2-0 voorsprong gekomen tegen Kampong.
De Utrechtse vrouwen gaven zich echter niet gewonnen. In de laatste vijf minuten van het duel scoorde Kampong alsnog tweemaal. Pam Imhof en Pilar Romang bepaalden de eindstand op 2-2. Hierdoor werd het tweede punt van het seizoen gepakt door de Utrechtse dames.
Dit doen we knap en dat is mentaal erg lekker
Fleur van der Kieft, coach Kampong
"Het was heel belangrijk dat we nog terugkwamen", blikt coach Fleur van der Kieft terug op het duel. "We waren goed voorbereid maar we speelden met te weinig lef en bepaalde afspraken kwamen we niet na. Dat we dan nog wel terugkomen is heel knap."
Kampong-coach Fleur van der Kieft blikt terug op het gelijkspel
Volgens Van der Kieft gaf haar ploeg het laatste kwart alles. "Ga aanvallen, geloof in jezelf en doe waar je goed in bent. Dat deden we eigenlijk te laat, dat is wel zonde."
In de fase waarin Kampong zit is deze comeback erg welkom. "Bij 2-0 denk je hoe gaan we dit ombuigen. Dat doen we knap en dat is mentaal erg lekker. Beter zo dan andersom. Maar ik hoop dat de eerste overwinning op zeer korte termijn komt."