Kampong na tweede zege vijfde in EHL Ranking Cup

© RTV Utrecht / Floris Mulder
Utrecht - De hockeymannen van Kampong hebben ook hun tweede duel in de EHL Ranking Cup gewonnen. Na de 5-2 zege van donderdag op Dinamo Elektrostal uit Rusland werd nu het Oostenrijkse SV Arminen met verslagen. Door die zege is Kampong is als vijfde geëindigd.
Kampong leidde bij rust al met 3-1. Na een 1-0 achterstand scoorden Jonas de Geus, Bjorn Kellerman en Caspar Dobbelaar voor de Utrechters. Na rust werd het 4-1 door de tweede van Bjorn Kellerman. Halverwege de tweede helft bepaalde Jip Janssen de eindstand op 5-1.
Dat er slechts om de vijfde plaats werd gespeeld is een uitvloeisel van het feit dat door de coronapandemie vorig jaar alleen de beste vier teams de EHL uit mochten spelen. Dat het toernooi nu ook om de lagere plaatsen wordt afgerond, is omdat via de eindstand wordt bepaald hoeveel teams elk land mag afvaardigen in de diverse Europese toernooien.