Hockeyers Kampong winnen nipt, SCHC 'stunt' met gelijkspel bij terugkeer in hoofdklasse

Kampong - Rotterdam
Kampong - Rotterdam © RTV Utrecht
BILTHOVEN - De hockeyers van Kampong zijn de hoofdklasse begonnen met een 1-0 overwinning op Rotterdam. De mannen van promovendus SCHC speelden op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Amsterdam.

Kleine winst Kampong

Kampong begon goed en dat resulteerde uiteindelijk in het tweede kwart voor de openingstreffer. Derck de Vilder maakte de 1-0 namens de Utrechters.
Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Rotterdam beter in de wedstrijd. Maar in de laatste twintig minuten had Kampong een aantal grote mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Dit lukte niet, waardoor Rotterdam in leven bleef.

23' Derck de Vilder (1-0)

Knap gelijkspel promovendus SCHC tegen Amsterdam

Na zestien minuten hockeyen kende SCHC een goede terugkeer in de hoofdklasse. Conor Empey opende namens de Bilthovense ploeg de score: 1-0.
In de 29e minuut maakte Luke Dommershuijzen namens Amsterdam de 1-1. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten. Twee minuten later bracht Thijs van Pelt met de 2-1 SCHC opnieuw op voorsprong.
Vlak na rust kwam Amsterdam opnieuw op gelijke hoogte. Freeke Moes zorgde voor de 2-2. Maar SCHC liet de gelijke stand weer niet lang op het scorebord staan. Vlak na de 2-2 wist Ties Klinkhamer de 3-2 namens de Bilthovenaren binnen te slaan.
Negen minuten voor tijd bepaalde Trent Mitton namens Amsterdam de eindstand op 3-3.
SCHC - Amsterdam

16' Conor Empey (1-0)
29' Luke Dommershuijzen (1-1)
31' Thijs van Pelt (2-1)
40' Freeke Moes (2-2)
42' Ties Klinkhamer (3-2)
61' Trent Mitton (3-3)