UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Herstelde Hoogma maakt rentree bij Jong FC Utrecht: 'Helemaal wedstrijdfit'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake heeft weer een extra optie waar hij over kan beschikken: Justin Hoogma. De 22-jarige verdediger zegt na zijn enkelblessure weer helemaal terug te zijn.

Ik hoop dit seizoen nog zo veel mogelijk te spelen"
Justin Hoogma

"Het is heerlijk om weer te spelen", blikt Hoogma terug tegen RTV Utrecht. De huurling van Hoffenheim moest twee maanden revalideren nadat hij zijn enkelband had afgescheurd tijdens een training. Dat was op het kunstgrasveld van tweedeklasser VRC in Veenendaal. Vanwege de sneeuwval in februari was FC Utrecht uitgeweken naar die locatie.


Verdedigende middenvelder


Bij het duel in de eerste divisie tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles (0-1 nederlaag) speelde Hoogma een helft. Dat deed hij als verdedigende middenvelder. "Daar waren we voor mijn blessure al mee bezig, en dat voelde gelijk goed aan. Toen ben ik al een paar keer op die positie ingevallen."

"De trainer zag het wel zitten om dit door te voeren. Ik voel mij lekker op deze positie. Ik denk dat het een goede optie is, want de selectie loopt niet over met spelers voor die positie", zegt Hoogma daarover.

Justin Hoogma blikte tegenover verslaggever Bert Kous terug op zijn rentree


Het is nog niet bekend of Hoogma ook bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht zit dit weekend. "Dat kan wat mij betreft wel, maar het is niet aan mij. Ik voel me hartstikke goed en ik ben helemaal wedstrijdfit. Ik hoop dit seizoen nog zo veel mogelijk te spelen."

FC Utrecht speelt zondag om 16:45 in de eredivisie op bezoek bij FC Twente. Dat duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -