UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Top bij FC Utrecht, mislukt bij Feyenoord: Tiendalli ging Amrabat en Ayoub voor

1/2
UTRECHT - Ze waren goed bij FC Utrecht, maar een transfer naar Feyenoord liep uit op een teleurstelling. Het overkwam de laatste jaren Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub, en in een ver verleden ook Pascal Bosschaart. Met Amrabat is het goed gekomen: hij speelt nu in de Serie A bij Fiorentina en staat op 20 interlands voor Marokko. Met wie het na een teleurstellende ervaring in De Kuip ook goed kwam, is Dwight Tiendalli.

De nu 35-jarige Tiendalli speelde 41 keer voor FC Utrecht (drie doelpunten) voordat hij in 2006 naar Rotterdam vertrok. "Ik kijk eerst naar mezelf, ik was ook nog niet helemaal klaar voor Feyenoord. Daardoor haalde ik niet mijn niveau", zegt Tiendalli in Een Berg Sport.

Maar dat hij en veel andere aankopen het in Rotterdam niet halen, ligt niet alleen aan die spelers, stelt de voormalige rechtsback. "Er is geen visie en geen leiding, en de begeleiding ontbrak. Er was geen plan met mij. En dat is volgens mij nu nog zo." Tiendalli ziet dat zo'n 80 procent van de aankopen van Feyenoord het niet haalt. "Dan zit er structureel iets mis. Dat Kuipvrees noemen is te makkelijk."

"Bij Feyenoord zit het structureel fout"


Tiendalli vertrok bij Feyenoord en belandde bij FC Twente, de tegenstander van FC Utrecht van zondag. Met die club werd hij landskampioen en won de beker. En hij bereikte er het Nederlands elftal, waarvoor hij twee interlands speelde.

Dat hij met Twente kampioen werd, roept de vraag op of FC Utrecht dat ook zou kunnen bereiken. Tiendalli zegt niet volmondig 'ja!'. "Het kan als je een goede visie hebt vanuit de jeugd en je wijkt er niet van af, kan het. Maar je hebt ook het financiële plaatje. Twente haalde Bryan Ruiz, ze kochten Leroy Fer van Feyenoord. Ze hebben hun hand overspeeld, maar ze zijn wel kampioen geworden."

Na zijn periode bij FC Twente speelde Tiendalli in de Premier League voor Swansea City. Daarna kwam hij ook nog uit voor Middlesbrough en Oxford United. In 2018 zette hij een punt achter zijn loopbaan.
Er zijn uiteraard ook spelers die van FC Utrecht naar Feyenoord gingen, die wel slaagden. Het bekendste voorbeeld is Dirk Kuyt, maar ook Jens Toornstra is al jaren een vaste waarde bij de Rotterdammers.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -