IJsselmeervogels plant vijf oefenduels in mei

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels doet dan wel niet mee aan het Kampioenschap van Utrecht, de tweededivisionist uit Bunschoten-Spakenburg heeft wel vijf oefenduels ingepland in mei. De Rooien spelen twee keer tegen Rijnsburgse Boys en Excelsior Maassluis.
Mits de coronamaatregelen het toestaan, wil IJsselmeervogels in mei oefenwedstrijden spelen. De ploeg van trainer Berry Smit heeft duels gepland tegen competitiegenoten Excelsior Maassluis (1 mei en 29 mei), AFC (8 mei) en Rijnsburgse Boys (15 mei en 22 mei).

Geen Kampioenschap van Utrecht

IJsselmeervogels toonde aanvankelijk wel interesse in deelname aan het Kampioenschap van Utrecht, een initiatief van GVVV om met tien regioclubs een klein toernooi te spelen.
"Maar omdat het er in instantie op leek dat het toernooi tot in juni gespeeld zou worden, hebben wij voor de maand mei andere oefenduels geregeld", legde Smit uit. "In juni zijn onze spelers met vakantie."
Het Kampioenschap van Utrecht zou, als de situatie dat toestaat, op zaterdag 24 april moeten beginnen. De andere pouleduels staan vooralsnog gepland voor 1, 8, 13 en 15 mei. Op 22 mei is de finale tussen de twee poulewinnaars.