KNHB zet streep door Kampong-Oranje Rood: 'Hielden er al rekening mee'

Kampong-speler Lars Balk
Kampong-speler Lars Balk © Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Hockeybond KNHB heeft besloten om de Hoofdklasse-wedstrijd van Kampong tegen Oranje Rood af te gelasten. Dit omdat het KNMI voor zondag code rood heeft afgegeven vanwege sneeuwval en harde wind.
Het duel tussen het Utrechtse Kampong en Oranje Rood uit Eindhoven stond gepland om 14.45 uur. De bond gaf de teams de mogelijkheid om wedstrijden nog naar zaterdag te verplaatsen, maar dat gebeurde niet.
Voordat de wedstrijd van donderdag afgelopen was, moesten we laten weten of we zaterdag wilden spelen
Roelant Oltmans

Code rood

"We hielden er al rekening mee. Als het overal code rood wordt, is de kans om te hockeyen heel klein. Er kan gewoon niet gespeeld worden, klaar", reageert Kampong-trainer Roelant Otmans.
Afgelopen donderdag speelde Kampong nog met 1-1 gelijk tegen Tilburg. Dat de wedstrijd van zondag niet verplaatst werd naar zaterdag, had daar niets mee te maken. "Voordat de wedstrijd van donderdag afgelopen was, moesten we laten weten of we zaterdag wilden spelen. En we hebben al een aantal geblesseerden, dus dat risico vond ik te groot."
"En daarnaast hadden we te horen gekregen dat Oranje Rood in verband met de afwezigheid van Belgische spelers, die Pro League spelen, ook niet wilden verplaatsen. Die combinatie maakte het onmogelijk om de wedstrijd te verplaatsen", aldus Oltmans.

Inhaaldata onbekend

Ook de wedstrijden Tilburg - Hurley, Almere - Den Bosch en Rotterdam - Pinoké gaan zondag niet door. "Door de verwachte duur van de winterse omstandigheden, worden de inhaaldata op een later moment vastgesteld", laat de KNHB weten.