Regioploegen domineren Promotieklasse: 'Willen dit graag doortrekken, maar er valt genoeg te verbeteren'

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Vooraf was er wat spanning bij SCHC-coach Marieke Dijkstra over het treffen met HIC, dat gezien werd als potentiële angstgegner, maar daar was in de uitslag niets van te zien. De ploeg uit Bilthoven won met 4-2 en blijft bovenin meedoen in de Promotieklasse. "We waren beducht voor HIC, maar daardoor ook meer geconcentreerd."
We willen deze lijn graag doortrekken, maar zijn er nog lang niet
Thijn Knetemann
Zelfs toen het een paar minuten voor tijd 4-1 in het voordeel van SCHC stond, was Dijkstra er niet gerust op. "Omdat zij ook door bleven gaan en karakter toonden. Daarvoor werden ze beloond met een aansluitingstreffer en dan kan er van alles gebeuren." Dat gebeurde niet, sterker nog: SCHC trok de voorsprong soepel over de streep. Tot tevredenheid van Dijkstra. "We zijn goed op weg en zijn de nodige stappen aan het maken met de ploeg."
Marieke Dijkstra (SCHC) kon opgelucht ademhalen na de zege
Thijn Knetemann sprak van 'een lekker duel' in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever Robert Claus, maar is - net als Dijkstra - beducht van zelfgenoegzaamheid bij het ambitieuze SCHC. "Op dit moment zullen we stappen moeten maken om aan de top van de ranglijst te blijven. We willen deze lijn graag doortrekken, maar zijn er nog lang niet", besloot Knetemann.
Thijn Knetemann (SCHC) sprak met RTV Utrecht

Billenknijpen in Zeist

Mooi hockey laten zien, maar ook hard gewerkt voor elkaar
Tim Oudenaller
Een paar kilometer verderop, in Zeist, werd het een stuk spannender dan in Bilthoven. Schaerweijde won met moeite van Laren (1-0), dankzij een treffer van Casper Horn. De matchwinner blikte na afloop terug op de moeizame zege. "Naarmate de wedstrijd vorderde, hinkten we steeds meer op twee gedachten. Uiteindelijk kozen we ervoor het initiatief meer bij Laren te laten en hen wat meer te laten komen. Dan is het mooi dat je wint én de nul houdt. Dat is ook iets waar we de laatste tijd steeds mee bezig zijn geweest."
Doelpuntenmaker Casper Horn sprak met Mark Kloostra (RTV Utrecht)
Coach Tim Oudenaller was vooral blij dat er gewonnen werd van Laren, dat regio- en competitiegenoot SCHC van Schaerweijde eerder deze competitie al puntenverlies had toegebracht. "Het is een taaie ploeg, die erg georganiseerd speelt. Daarom ben ik vandaag trots op mijn ploeg. We hebben niet alleen mooi gehockeyd, maar ook hard gewerkt", sprak de tevreden Oudenaller, die dankzij de driepunter met zijn ploeg blijft meespelen in de bovenste regionen van de Promotieklasse.
Tim Oudenaller (Schaerweijde) was na de krappe zege trots op zijn ploeg