Promotieklasse: Veerkrachtig SCHC wint, geen problemen voor Schaerweijde

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - SCHC is in de Promotieklasse tot twee keer toe een achterstand te boven gekomen tegen HDM. De Bilthovenaren wonnen met 3-2. Schaerweijde had geen moeite met Qui Vive: 0-3. De wedstrijd van Voordaan tegen Victoria werd uitgesteld wegens het coronavirus.

Knetemann en Sweering staan op bij SCHC

Yorben Fontaine bracht HDM op voorsprong tegen SCHC na negen minuten hockeyen. Een strafcorner van Cédric Terwel zorgde voor de gelijkmaker van de Bilthovense ploeg, maar even later was daar wederom de voorsprong voor HDM, dat scoorde via Boris Burkhardt. Thijn Knetemann en Max Sweering stonden daarna op namens SCHC door beiden te scoren: 2-3.

Makkelijke middag Schaerweijde

Schaerweijde had een aanzienlijk makkelijkere middag dan regiogenoot SCHC. De ploeg uit Zeist ging op bezoek bij Qui Vive en al na zeven minuten tekende Muhammad Rizwan voor de 0-1. Caspar Horn verdubbelde de score na de pauze en het slotakkoord was voor Pieter-Jan Voerman, die de 0-3 voor zijn rekening nam.

Victoria - Voordaan uitgesteld

De hockeybond besloot het duel tussen Victoria en Voordaan uit Groenekan uit te stellen vanwege meerdere besmettingen van het coronavirus. Het treffen in de Promotieklasse is verplaatst naar zondag 18 oktober.

Ranglijst Promotieklasse

Schaerweijde en SCHC gaan aan kop in de Promotieklasse met beide 9 punten na vier wedstrijden. Nummer drie HIC heeft nog wel een wedstrijd te spelen. Voordaan staat vijfde, met net als HIC een wedstrijd minder gespeeld.