UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Meppelink naar finale King of the Court, Meeuwsen strandt in halve finale

1/3
UTRECHT - Madelein Meppelink heeft samen met Sanne Keizer de finale van het King of the Court-toernooi gehaald. De beachvolleybalster uit Rhenen overleefde op het Jaarbeursplein in Utrecht een zware halve finale en speelt zaterdagavond de finale. Nieuwegeiner Robert Meeuwsen ontbreekt nadat hij in de halve finale werd uitgeschakeld.

Madelein Meppelink: "Dit is echt genieten"


Keizer en Meppelink wonnen de halve finale weliswaar niet, die zege ging naar Agatha en Duda uit BraziliŽ. Het Nederlandse koppel wist achter dat topteam wel de meeste punten te scoren, wat genoeg was voor een ticket naar de finale in 'eigen huis'.

We moeten alles geven, genieten en gaan met die banaan voor die kroon"
Madelein Meppelink

"Dit is echt genieten. Om al onze internationale collega's te zien hier, met zo'n hoog niveau, dat is echt heerlijk", zegt Meppelink na haar halve finale. "Dit toernooi zorgt voor spanning. Het publiek zag de klok ook wegtikken. Het kan op het laatste moment nog veranderen. Daar hebben we zelf ook van geprofiteerd. Verder is het ook heel hard werken."

"Het vraagt heel veel focus. Ik ben continu bezig met wat mijn taak is. Dat verschilt aan welke kant je staat", legt ze uit. "We hebben heel lang geen internationaal toernooi gehad. Het is heel leuk. Normaal zie ik ze een hele zomer en nu zie ik ze voor het eerst in lange tijd weer. Iedereen begint straks weer op 0 in de finale. We moeten alles geven, genieten en gaan met die banaan voor die kroon."


Teleurstelling groot bij Brouwer en Meeuwsen


Meeuwsen en zijn vaste ploeggenoot Alexander Brouwer gingen al met de hakken over de sloot door naar de halve finale. In de halve finale wisten zij de eerste ronde nog te overleven, maar in de tweede ronde bleken de Noren Mol/Sorum, de Chileense broers Grimalt en de Zwitsers Krattiger/Breer te sterk.

Brouwer en Meeuwsen bleven steken op 2 punten, terwijl de andere drie koppels 8 punten of meer pakten.

 Brouwer en Meeuwsen Brouwer en Meeuwsen | Foto: Ankie Hogewind | Fotostudio RedGreenBlue


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -