UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

DHSC blijft koploper na krappe zege, Sportlust verslaat directe concurrent AZSV

1/5
UTRECHT/WOERDEN - In de Hoofdklasse A heeft koploper DHSC een krappe overwinning geboekt. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van ARC. Sportlust'46 wist de directe strijd om de tweede plek te winnen van AZSV. In Woerden werd het 3-2.

GANDU GOUD WAARD VOOR DHSC

DHSC had de overhand in de beginfase van de wedstrijd. Na twintig minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt. Een schot van Lazic spatte uiteen op de lat, waarna spits en topscorer Christian Gandu attent reageerde en de 1-0 binnenkopte.

Een korte samenvatting van DHSC - ARC (door Menno Schilder)


De ploeg van trainer John Vink had geen kind aan ARC, dat toch de nummer vier was van de stand. De Alphenaren konden DHSC niet uitdagen, waardoor de Utrechters het rustig aan deden. Het klasseverschil was goed zichtbaar, maar bij rust was het 'slechts' 1-0.

 DHSC - ARC DHSC - ARC | Foto: RTV Utrecht / Menno Schilder

Kort na rust was het wel snel raak voor DHSC, voor de tweede keer was spits Gandu de doelpuntenmaker. Maar ARC gaf zich niet gewonnen en deed iets terug via een kopbal van Tren Drexhage. Het spel van DHSC werd daarna slordiger, maar het bleef wel 2-1.

DHSC kreeg nog diverse kansen, maar wist niet te scoren. Desondanks trokken de Utrechters de zege over de streep. Daarmee wisten zij de koppositie in de Hoofdklasse A te behouden.

20' Christian Gandu [1-0]
49' Christian Gandu [2-0]
51' Tren Drexhage [2-1]

SPORTLUST MAAKT HET SPANNEND TEGEN AZSV

Op papier was Sportlust'46-AZSV een heuse topper in de Hoofdklasse A. Een duel tussen de twee achtervolgers van koploper DHSC. Na de ruime 4-1 nederlaag van vorige week tegen Jodan Boys had trainer Patrick Loenen wijzigingen aangekondigd ('Er gaan koppen rollen') en die kwamen er ook.

Een korte samenvatting van Sportlust'46 - AZSV (door Bert Kous)


De ploeg reageerde goed. Al na drie minuten wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Linksback Martijn Jansen stoomde op en knalde de bal hard onder de vijandelijke keeper door: 1-0.

Sportlust verzuimde om de score uit te breiden. Loenen zag zijn ploeg meer en betere kansen hebben, maar die gingen er niet in. Hierdoor was de ruststand 1-0 op Sportpark Cromwijck. Ook in het tweede bedrijf had Sportlust weinig tegenstand. Rick Wils tekende vervolgens met zijn derde van het seizoen voor de 2-0.

 Sportlust'46 - AZSV Sportlust'46 - AZSV | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous

Even was het chaotisch, nadat Martijn Jansen een bal per ongeluk in eigen doel liep. Het betekende de aansluitingstreffer namens AZSV. Maar voordat de bezoekers aan de gelijkmaker konden denken was de marge alweer twee: Mark van der Weijden scoorde de 3-1.

Via Nick van Breugel werd het nog spannend, want vlak voor tijd maakte de invaller namens AZSV de 3-2 uit een corner. Daar bleef het echter bij in Woerden, waardoor Sportlust nu eenzaam op de tweede plaats staat, met drie punten voorsprong op AZSV. De achterstand op DHSC is ook drie punten.

3' Martijn Jansen [1-0]
64' Rick Wils [2-0]
76' Martijn Jansen, e.d. [2-1]
78' Mark van der Weijden [3-1]
88' Nick van Breugel [3-2]


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -