UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Urby Emanuelson: "We hebben het vandaag echt met zijn allen gedaan"

1/5
UTRECHT - FC Utrecht speelde tegen ADO Den Haag als herboren. Aan de hand van Kristoffer Peterson, Urby Emanuelson en Sean Klaiber won het met 4-0 van ADO.

"Ik had wat recht te zetten, h?" gniffelde Emanuelson na afloop. De middenvelder, die weer kon rekenen op een basisplaats stond aan de basis van de 1-0. "Mooi om te zien hoe belangrijker Kristoffer nu al is. Hij is gretig. Ik zag hem vrij staan en hij schoot hem mooi binnen."

Urby Emanuelson: "Ik had wat recht te zetten"


Het was een bewogen week na de moeizame zege in de beker op FC Eindhoven. "Het was niet goed, maar we hebben wel gewonnen", wijst Sander van de Streek nog even op het resultaat, "Vandaag stonden we heel gecontroleerd en geconcentreerd te spelen en ja ADO was ook wel zwak. Het was een wisselwerking.

Sander van de Streek: "Ik denk dat er nooit een lek is geweest"


Is het lek nu boven na mindere optredens tegen PEC Zwolle en FC Eindhoven? "Ik denk dat er nooit een lek is geweest", reageert Van de Streek veelzeggend.

 Sander van de Streek kan lachen Sander van de Streek kan lachen | Foto: fcutrecht.nl

John van den Brom: "Geen opluchting, wel bevestiging"


Trainer John van den Brom is niet opgelucht. "Het is meer een bevestiging dat we goed bezig zijn. Sean Klaiber scoort twee keer. Dat kon niet uitblijven als je ziet hoe hij er elke training mee bezig is." FC Utrecht creerde legio aan kansen en gaf nagenoeg niks weg. "Ook dat is een bevestiging."

Adrin Dalmau kwam niet aan spelen toe. "Die is gewoon nog niet honderd procent. Dan moet je geen risico nemen", legt Van den Brom uit. De trainer was blij met het optreden van Emanuelson. "Ik heb met Urby gesproken over die eerste helft tegen Eindhoven. Toen vond ik hem echt slecht. Natuurlijk was hij het daar niet mee eens, dat zou ik als speler ook niet zijn. Maar hij heeft het fantastisch opgepakt. Ik heb de oude Urby gezien en die kan fantastisch voetballen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -