UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht versterkt zich met Jeroen Zoet

UTRECHT - FC Utrecht heeft doelman Jeroen Zoet overgenomen van PSV. De 29-jarige international maakt het seizoen op huurbasis af in de Galgenwaard.

Zoet was in Eindhoven op een zijspoor beland en FC Utrecht zocht een vervanger voor Maarten Paes, die tijdens het trainingskamp in Spanje geblesseerd raakte en mogelijke voor langere tijd uit de roulatie is.

"De mogelijkheid diende zich aan om Jeroen Zoet te huren van PSV", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK."

ERELIJST

Zoet keepte elf interlands en 36 jeugdinterlands. Bij PSV speelde hij 19 duels in de Champions League, acht wedstrijden in de kwalificaties voor de Champions League en dertien Europa Leagueduels. Met PSV werd Zoet drie keer landskampioen en won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal.

JENSEN

De komst van Zoet betekent waarschijnlijk het einde van David Jensen bij FC Utrecht. De Deen verloor begin dit seizoen, na de Europese uitschakeling, zijn basisplaats aan Maarten Paes en wordt nu blijkbaar niet gezien als geschikte vervanger.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -