UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Joris van Overeem na rentree: "Ik moet laten zien dat ik hoor te spelen"

1/2
UTRECHT - Joris van Overeem kijkt met een goed gevoel terug op zijn rentree bij FC Utrecht. De middenvelder was al in de zomer geblesseerd en speelde nog geen minuut mee in de competitie. Dinsdag deed hij mee in de met 3-2 verloren oefenwedstrijd tegen Almere City.

"Lekker, ja genieten", aldus Van Overeem, die alleen in de uitwedstrijd tegen Zirinski in de voorronde van de Europa League in actie kwam. "Ik ben wel blij. Fysiek ging het goed. Ik ben helemaal fit en voelde me helemaal vrij."

Voetballend was het, door een gebrek aan ritme, wel even wennen. "Het kon iets beter, maar ik ben blij dat ik heel gebleven ben. Ik heb stappen gemaakt", zegt Van Overeem.

ONGEDULDIG

De middenvelder, bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Utrecht, raakte van de zomer geblesseerd. Het duurde lang voordat hij weer in actie kon komen. Van Overeem erkent dat hij ongeduldig was. "Als speler heb je eerder het gevoel dat hje er kunt staan. Maar ik had veel vertrouwen in de medische staf en die hebben goed uitgelegd wat het plan was en waarom. Ik volg hun pad."

"Ik wilde laten zien dat ik helemaal fit ben en dan mogen zij de keuze maken"


Of zijn optreden tegen Almere gaat leiden tot een basisplaats in de eerstvolgende competitiewedstrijd, op 19 oktober thuis tegen PSV, weet Van Overeem uiteraard niet. "Ik denk dat dat niet alleen van deze wedstrijd afhangt. Ik heb vorig jaar een heel seizoen gespeeld", zegt Van Overeem.

"Ik wilde laten zien dat ik helemaal fit ben en dan mogen zij de keuze maken. Ik moet gewoon laten zien dat ik hoor te spelen. En daar ben ik mee bezig."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -