UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg geeft bijna zekere zege in extremis uit handen

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het zit Spakenburg nog niet mee dit seizoen in de Tweede Divisie. De Blauwen leken na een spectaculaire slotfase de eerste seizoenszege te boeken tegen Jong Sparta, maar in de laatste minuut van de blessuretijd ging het tóch fout. Op de Westmaat werd het 2-2.

Een korte samenvatting van Spakenburg - Jong Sparta


DRUK

Bij Spakenburg was de druk er zeker. Als hekkensluiter begonnen de Blauwen aan dit duel met de Rotterdamse beloften. Bevangen door de spanning was Spakenburg niet, de beginfase was namelijk vermakelijk met mogelijkheden aan beide kanten.

De verdediging van Spakenburg stond goed opgesteld en hield in de eerste helft het doel schoon. Aan de andere kant van het veld was de ploeg van trainer John de Wolf niet scherp genoeg om de eigen kansen af te maken. De beste kans was voor Kevin Sterling, maar hij wist in twee instanties de bal niet in het doel te krijgen.

 Spakenburg - Jong Sparta Spakenburg - Jong Sparta | Foto: RTV Utrecht/Bert Kous

ACHTERSTAND

Kort na rust kreeg Spakenburg een domper te verwerken. Scheidsrechter Voncken wees na de stip na een vermeende overtreding van Barry Beijer, maar er waren alom twijfels. De penalty ging wel door en werd benut door Ayoub Boukhari, die daarmee de Blauwen op 0-1 achterstand zette.

VERSTEEG

Vijf minuten voor tijd kreeg Spakenburg de kans om op gelijke hoogte te komen. Na hands kregen de Blauwen een strafschop, die probleemloos verzilverd werd door Marlon Versteeg: 1-1. De van De Graafschap gehuurde aanvaller maakte kort daarop ook nog de 2-1 na een rebound. En dus leek Spakenburg af te stevenen op de eerste zege van het seizoen.

DOMPER

De opluchting werd diep in blessuretijd echter verslagenheid. De Blauwen verspeelden een bijna zekere zege door een goal van Gianni Dos Santos in de 94ste minuut. Spakenburg komt door het gelijkspel op twee punten uit vijf duels.

 Spakenburg baalt na de gelijkmaker Spakenburg baalt na de gelijkmaker | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous

50' Ayoub Boukhari, pen. [0-1]
85' Marlon Versteeg, pen. [1-1]
88' Marlon Versteeg [2-1]
94' Gianni Dos Santos [2-2]


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -