UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Willem Janssen: "Tegenstanders halen hoog rendement"

1/5
UTRECHT - Toen de eerste plaats in de eredivisie voor het grijpen lag, leed FC Utrecht twee nederlagen op rij. VVV won in de Galgenwaard, FC Twente pakte in de eigen Veste de drie punten. In plaats van bovenaan staat FC Utrecht na vijf duels achtste.

Willem Janssen over het witte shirt: "Uitstraling is heel belangrijk"


AANVALLEND

"Ik denk nog steeds dat we een mooi seizoen gaan draaien", zegt captain Willem Janssen in een Berg Sport. "De structuur is anders, we spelen aanvallender. Maar we zijn beter geworden."

Willem Janssen: "Denk nog steeds dat we een mooi seizoen kunnen draaien"


Dan aanvallende klopt wel, ziet analist Gert Kruys. "FC Utrecht speelt met twee aanvallende backs, en zonder Strieder heeft het middenveld geen balafpakker. Het is ultra-offensief. Dat valt niet mee voor centrale verdedigers zoals Willem."

HOOG RENDEMENT

Toch staat het verdedigend niet slecht, vindt Janssen. "Onze tegenstanders krijgen niet veel kansen. Maar ze halen wel een heel hoog rendement uit de paar kansen die ze krijgen."

Discussie over de tweede Twente goal: 'Wie dekt wie?'


Volgens Kruys is er ondanks twee nederlaag op rij geen reden voor onrust. "Er zijn veel nieuwe jongens, ze moeten nog veel samen trainen om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen."

René, Gert en Korneel nemen het op tegen Willem Janssen


VRIJ

Omdat het Nederlands elftal de komende dagen twee EK kwalificatiewedstrijden speelt, ligt de Eredivisie komend weekend stil. Op zaterdag 14 september is de volgende tegenstander. Emmen komt die avond op bezoek in de Galgenwaard.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -