UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

SV Vechtzoom en USV Hercules slaan handen ineen ter nagedachtenis aan Paul Verweel

1/2
UTRECHT - De bekende Utrechter Paul Verweel is vandaag met een eigen voetbaltoernooi en plein herdacht door sportclubs SV Vechtzoom en USV Hercules. Verweel zette zich in voor sport in de stad en jongeren met een migratieachtergrond. Vorig jaar overleed hij.

"Als iemand overlijdt waar je zoveel van houdt, is het hartstikke fijn als je om je heen merkt dat er zoveel mensen zijn die ook om hem geven", zegt weduwe Marlies Wolterbeek.

De actieve Utrechter en professor aan de Universiteit Utrecht had als doel om sportclubs te verbinden en jongeren met een migratieachtergrond aan te sporen om te voetballen. SV Vechtzoom en USV Hercules zetten die gedachtenis nu voort. Door de samenwerking willen de twee clubs zijn werk eren en de gemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht verbroederen.

Vandaag werd zijn eigen plein onthuld en werd voor het eerst het Paul Verweel voetbaltoernooi georganiseerd. Het is de bedoeling dat dat volgend jaar opnieuw wordt gehouden.

"Als iemand overlijdt waar je zoveel van houdt, is het fijn als je om je heen merkt dat er zoveel mensen zijn die ook om hem geven", aldus weduwe Marlies Wolterbeek.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -