Magreb'90 voorzitter Boulaid: "Houding gemeente schandalig!"

UTRECHT - Voorzitter Tahar Boulaid van Magreb'90 vindt dat de gemeente Utrecht zich schandalig opstelt richting zijn club. Wethouder Paulus Janssen van de Domstad heeft in een brief gesteld dat de voetbalclub voor vrijdag de huurachterstand aan de gemeente moet hebben afgelost. Als dat niet gebeurt, gaat het sportpark op slot en kan er bij Magreb'90 niet gevoetbald worden.
"Waar hebben we het over?", aldus Boulaid. "Het is een huurachterstand van nog geen 3.000 euro en vanuit het niets komt er nu een dreigement om het hek op slot te doen als we voor vrijdag niet betalen. We hebben altijd meegewerkt, maar de gemeente wil dat niet meer. Ik heb daar geen woorden voor!"
Boulaid stelt ook dat zijn club de gemeenschap de laatste jaren vaak geholpen heeft.
"Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben we vrijwilligers in Magreb-jassen de straat opgestuurd om de orde te handhaven. Al 28 jaar zijn we bezig om met de club een thuis te zijn voor jeugd en mensen uit de buurt. We hadden dit niet verwacht. Ik heb gevraagd om een gesprek met de wethouder, onder andere over problemen met de kunstgrasvelden en lekkage op het complex. Dat wordt weggewuifd."
De Magreb-voorzitter wijst ook op andere vormen van maatschappelijke betrokkenheid van zijn club. "We hebben direct na de aanslagen in Parijs namens alle leden een brief aan de gemeente gestuurd waarin we afstand namen van wat er was gebeurd. We kregen pas maanden later een reactie. Dat deed al pijn. Dat ze dan nu ineens deze houding aannemen geeft me een verdrietig gevoel."
Toch gaat Boulaid er wel van uit dat de rekening op tijd betaald wordt. "We gaan er alles aan doen om het openstaande bedrag voor het weekend te betalen. We kunnen niet anders. We willen onze leden laten voetballen. Maar de houding van de gemeente kwetst ons diep."
Overigens hangt Magreb'90 nog meer onheil boven het hoofd. De KNVB beslist deze week of de Derde divisionist nog meer puntenaftrek krijgt voor het niet nakomen van licentie-eisen. Bovendien bedreigt een claim van de belastingdienst de club in haar voortbestaan.