Rentree Anouar Kali: "Het heeft lang geduurd, maar voelde goed"

UTRECHT - Anouar Kali is ontzettend blij dat hij vrijdag zijn rentree gemaakt heeft bij Jong FC Utrecht. De middenvelder keerde na een maandenlange revalidatie terug van een achillespeesblessure. "Het heeft heel lang geduurd, maar het voelde goed", zegt hij in het radioprogramma Namen en Rugnummers.

SPANNING

Kali liep in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag de blessure op. Sindsdien is hij herstellende. De laatste twee weken trainde hij vol mee met de selectie van trainer Jean-Paul de Jong. "Een wedstrijd is toch anders, met spanning", zegt hij. "De bal raken en echt ergens voor spelen met Jong Utrecht. We hebben drie punten gehaald, daar doen we het voor."
De Utrechter speelde een helft mee in het met 5-2 gewonnen duel tegen RKC Waalwijk. "Ik heb geen last meer van de blessure en ben gewoon fit. Vandaag voel ik geen reactie en dat voelt goed", geeft Kali aan. De medische staf zette in op een revalidatie van vier tot zes maanden, waarbij geen risico genomen werd. "Het is nu misschien die maand extra die mij geholpen heeft. Normaal voel je wel stijfheid en dat voel ik helemaal niet."

EERSTE ELFTAL

Nu Kali zijn minuten heeft gemaakt in het tweede, is het wachten op zijn rentree in het eerste elftal van FC Utrecht. "Zo snel mogelijk", lacht hij. "Dat ligt ook aan de trainer en de medische staf. Ik moet rustig aan doen en heb nu 45 minuten gespeeld." Jean-Paul de Jong was in ieder geval blij met de terugkeer van de verdedigende middenvelder. "Hij was tevreden over hoe ik speelde. Fit en gezond blijven, dat is het belangrijkste. Hij was positief verrast."

Anouar Kali: "De trainer was positief verrast"