Görtler helpt FC Utrecht aan eerste zege van 2018

UTRECHT - Invaller Lukas Görtler heeft FC Utrecht aan de eerste overwinning van dit kalenderjaar geholpen. De Duitser, kort ervoor ingevallen, maakte tegen Sparta Rotterdam in de 85e minuut de bevrijdende treffer die ook de eerste zege betekende voor trainer Jean-Paul de Jong: 1-0. De opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag had zijn ploeg tot nu toe vier keer gelijk zien spelen.
Görtler scoorde op aangeven van Zakaria Labyad. De Utrechters hadden recht op de overwinning al verweerde Sparta zich met een versterkte verdediging knap. Met name in de beginfase kreeg Utrecht kansen op de vernieuwde grasmat. Cyriel Dessers, voor het eerst sinds maanden in de basis, werd door Yassin Ayoub vrijgespeeld voor doelman Jannick Huth maar de Belg kreeg de bal niet onder controle.
Sparta voetbalde gegroepeerd rond het eigen strafschopgebied, maar was kort na rust zelfs enige tijd de aanvallende partij. Amersfoorter Bart Vriends was dichtbij een doelpunt, Frederik Holst verscheen vrij voor Utrecht-doelman David Jensen. Deroy Duarte had de ploeg van Dick Advocaat 20 minuten voor tijd zelfs aan een voorsprong moeten helpen, maar Jensen voorkwam dat.
Door de zege klimt FC Utrecht naar de zesde plaats in de eredivisie met 35 punten uit 22 wedstrijden. Nummer zeven Vitesse speelt donderdag bij ADO Den Haag.

Cyriel Dessers: "Ik heb geprobeerd om ook belangrijk te zijn zonder doelpunten"
Urby Emanuelson: "Moeite mee dat ik op de bank zit"
Jean-Paul de Jong: "De effectiviteit kan beter, verder was het best goed"