FC Utrecht houdt punt over aan treffen met Ten Hag

UTRECHT - FC Utrecht heeft Erik ten Hag niet kunnen trakteren op een nederlaag. Het duel met het Ajax van de oud FC Utrecht-trainer eindigde in 0-0, ondanks een aantrekkelijke tweede helft, waarin beide ploegen tot een aantal kansen kwam.
De ploeg uit de Domstad kwam fel uit de startblokken en greep de Amsterdamse opponent direct bij de keel. In veel kansen resulteerde dit echter niet en na dertien minuten leek Klaas-Jan Huntelaar voor de eerste treffer te tekenen, maar hij stond in buitenspelpositie. Na de openingsfase kropen ook de Amsterdammers meer uit hun schulp en werden zij een aantal keer gevaarlijk, via onder meer David Neres en Hakim Ziyech. De eerste helft werd ontsierd door een grove charge van Lukas Görtler op de enkel van Nico Tagliafico. De overtreding werd met geel bestraft.
Na de thee golfde het spel verder op en neer. Bij FC Utrecht manifisteerde Yassin Ayoub zich nadrukkelijker via een aantal afstandsschoten. Het momentum in de slotfase was voor de bezoekers uit Amsterdam, maar zij stuitten een aantal keer op FC Utrecht-doelman David Jensen. Eerst plukte hij een vrije trap van Hakim Ziyech uit de bovenhoek en vervolgens pareerde hij ook een schot van Justin Kluivert in het strafschopgebied. In de blessuretijd ontving de reeds vervangen Lukas Görtler een tweede gele kaart na een opstootje rond de dug-out.
De ploeg van Jean-Paul de Jong staat na het gelijke spel op een zevende plaats in de eredivisie. Volgende week treffen de Utrechters Excelsior.

De hoogtepunten van FC Utrecht - Ajax
Zakaria Labyad: "Shirtje ruilen was uit respect voor Ziyech"
Jean-Paul de Jong: "Trots op de ploeg"
Ramon Leeuwin: "We hebben niet met de rem erop gespeeld"