Hercules en De Meern willen met schone lei beginnen

UTRECHT - In de Derde divisie B hopen Hercules en De Meern zondag de slechte laatste maanden van 2017 naar de vergetelheid te kunnen voetballen. Uit tegen ADO'20 (Hercules) en Jong De Graafschap (De Meern) moet eindelijk weer eens gewonnen worden.

HERCULES

Zes duels zonder zege en een schamele oogst van drie doelpunten. De laatste anderhalve maand van 2017 verliepen bepaald niet zoals ze dat bij Hercules hadden verwacht. De Utrechters beginnen dientengevolge het nieuwe jaar op de toch wat teleurstellende 12e plaats.
Zondag reizen Eric Speelziek en zijn mannen af naar ADO20. De promovendus, die wordt getraind door voormalig IJsselmeervogelscaptain Raymond Bronkhorst, staat verrassend vierde, maar de voorsprong op nummer 10 Dongen is slechts één punt. Het geeft ook aan dat Hercules met een goeie reeks snel weer wat plaatsen kan stijgen.
Bij de Utrechters zijn Colin Broers, Alfred Mensah, Mart Stokkers en Fouad Belarbi na lang blessureleed weer fit. Bovendien werd deze week Gilbrano Plet teruggehaald. Of trainer Eric Speelziek een beroep op het kwartet gaat doen, weten we zondag om 14.00 uur.

DE MEERN

De Meern, dat in de winterstop het contract met trainer Joël Titaley verlengde, besloot 2017 met vier nederlagen. De promovendus is daardoor gezakt naar de 16e plaats, en dus is het uitduel tegen nummer 17 Jong De Graafschap van groot belang in de strijd tegen rechtsreekse degradatie.
Bij de oranjehemden ontbreken de geschorsten Lejon Cats en Hakan Yasar. Gino Cornet is geblesseerd.
Jong De Graafschap pakte negen van de tien punten in thuisduels. Vijf van de twaalf punten die De Meern dit seizoen haalde, werden in uitwedstrijden veroverd.