Kort nieuws: Actie voor Maarssense bibliotheek

UTRECHT - Medewerkers en leden van de bibliotheek in Maarssen-Dorp voerden dinsdag actie bij het gemeentehuis. De toekomst van de bieb staat op de agenda van een collegevergadering. In het dorp wordt gevreesd voor de sluiting en daarom zijn de afgelopen weken handtekeningen ingezameld.
* Een hennepplantage op de Nansenlaan op Kanaleneiland in Utrecht heeft ervoor gezorgd dat drie mannen nu in de cel zitten. Agenten braken de deur in en vonden het drietal bij een kuip met henneptoppen. Ook trof de politie er 185 planten en veel apparatuur aan.
* Op de Wildenburgstraat in Leusden is een fietser gevallen en gewond geraakt. De 55-jarige man bleef met zijn trapper hangen achter een paaltje, sloeg over de kop en liep hoofdletsel op.
* In Houten zijn drie jongens aangehouden voor het vernielen van een geluidsscherm. Voorbijgangers hadden gezien dat de drie op de Via Arena ruiten ingooiden, en belden de politie. Die kon het drietal in de omgeving aanhouden. Ze zijn overgedragen aan hun ouders.
* In Veenendaal is een hennepkwekerij opgerold. Een anonieme tip leidde agenten naar een woning aan de Lavendel, waar 89 planten en apparatuur werden gevonden. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.